Haber/ Gökmen KÜÇÜKTAŞDEMİR

İzmir doğumlu Şükrü Özçevik'in, Çimentepe ve Kadifekale semtlerinde çektiği Noradrenalin, 17 Ağustos itibariyle BluTV'de sinemaseverlerin karşısına çıktı. Hikayesi 2030 yılında geçen; sevginin resmi olarak yasaklandığı, Devlet Silahlandırma Dairesi tarafından insanlara her ay kullanması için 5 kurşun verildiği bir evrende geçen "Noradrenalin" adlı film En Çok İzlenen Yerli Filmler Listesi'nde ikinci sıraya yerleşti.

ÖDÜLLER ALDI

Konak'ta ikamet ettiğini söyleyen Şükrü Özçevik, "Noradrenalin'i 2017 yılında çekerken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ekip ulaşım desteği aldığım filmimin daha büyük kitlelere ulaşmasını istiyorum" dedi. Şükrü Özçevik bugüne kadar 2 kurmaca kısa film, 1 belgesel, 1 deneysel moda filmi çekti. "En İyi Film" "En İyi Yönetmen" kategorilerinde adaylıklar elde etti, "En İyi Fragman" "En İyi Afiş" ödülleri aldı. Şükrü Özçevik, "Sinema; zihinsel olarak durmadan beslendiğim dünyanın ve hayalci zihnimin bir dışa vurumunu ifade ediyor. Kimliğimin; sosyolojisini, psikolojisini, kimi zaman tüm benliğimi kimi zaman keşfetmeye ve yeniden yeni şeyler öğrenmeye meyil ettiğim zihnimin sinema formu içerisinde tek tatmin edici alanı oluyor. Diğer sanat dallarını düşündüğüm zaman; fotoğraf, edebiyat, dans, müzik vb. tüm bunlar salt ifade edemeyeceğim, yetersiz kalacağım alanlardı ancak sinema formu; edebiyat, müzik, diyalog, göstergebilim, görsel estetik, fotoğraf kompozisyonu tüm bunları harmanlayarak bir forma evrilmesi ve bunun sinema oluşu benim için dışa vurumumun tek tatmin edeci alanı oldu. Bu dışa vurumu da ortamı sayesinde tüm kitlelere, dünyanın her yerine ulaştırma gücünden kaynaklı beni büyüledi" dedi.

EĞİTİM SEVİYESİ DÜŞÜK

Şükrü Özçevik, "Ben İzmir'in Eşrefpaşa ve Kadifekale semtlerinde arasında bulunan Çimentepe semtinde doğdum ve bu semtte maalesef eğitim seviyesi biraz düşük ve bu yüzden insanların yaşamsal sorunları olduğu zaman bunu şiddet gücüyle ifade edişleri var ve ben bu semtte ve bu gibi semtlerde bulunan gelecek nesilden bir çocuğa, gence yine bu semtten çıkmış bir sinemacı olarak dokunabilir ve onu da sinema gibi en güçlü dışavurum araçlarından birine yönlendirebilir ya da zihnine az da olsa böyle bir alanda olduğunu gösterebilirsem birini daha devinime sokabilirim motivasyonu içerisinde de sinemamı sürdürüyorum. Yerelden, genele, ben den bize düşüncesi kolektif düşünce gücünün de farkındayım ve en büyük motivasyonlarımdan biri de bunlar" diye konuştu.

Şükrü Özçevik ayrıca şunları söyledi: "Gelecek projelerim hayata geçireceğim birkaç moda filmi projesi var. Daha önce çektiğim "I AM" adlı moda filmi ile Fashion Film Festival 2019'da seçildim ve festivalde bulundum. Hatta Şükrü Özçevik adıyla youtube kanalım var ve Türkiye'nin İlk Moda Film Festival Vlog'unu çektim. Moda film festivali direktörü Tuna Yılmaz İzmir Karşıyakalıdır. Kendisiyle "Moda Filmi mi? Reklam Filmi Mi O?" başlığıyla içerikler ürettim. Evimde pandemi temalı bir kısa film çektim onun kurgusunu bitirmeyi planlıyoruz ancak bir kaç sahnesi eksik onları tekrar çekeceğim. Hayata geçecek moda filmlerinden sonra Dokuz Eylül Üniversite Dramatik Yazarlık Yüksek Lisans Mezunu Özlem Erben ile Dans temalı bir film yazmayı sonrasında onu çekmeyi planlıyorum. 30 sayfası bitmiş bir uzun metraj senaryom var ve onu tamamlayıp ileride çekmek istiyorum.”