Tüm Halkın davetli olduğu ödül gecesi bugün Kültürpark Lozan girişinde yapılacak.2. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde en iyi film ve oyuncuların seçimi için halk oylamasında heyecan doruğa ulaştı.Halk oylaması tamamlanan Festivalde Dünyanın dört bir tarafından toplam 110 ülkeden 4 milyon oy kullanıldı.Geçtiğimiz yıl yapılan festivalde yapılan oylamada 103 ülkeden 1 milyon 512 bin oy kullanıldığını bu yıl ise 5 milyon hedefe çok yaklaşıldığını dile getiren Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer SARIKAYA, “110 ülkeden 4 milyon oy gelmesi İzmir  ve Türkiye tanıtımı için büyük başarı. Film Festivalimiz daha 2. Yılında büyük bir kitleye ulaştı bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Kültür Bakanlığı’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler..

İzmir Film Festivali için kentten büyük destek gördüklerini belirten SARIKAYA, “Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bize kucak açması, güvenmesi, destek vermesi bu festivalin kısa zamanda daha büyük kitlelere ulaşmasını sağladı. Bu festivali gelecek yıl 30 ilçenin tamamına yayacağız” diye konuştu.

Tüm İzmirliler davetlimiz..

İzmir Film Festivali’nde Müslüm Filmi 12 dalda, Arif v 216 11 dalda, Bizim için şampiyon ve Deliler: Fatih’in Fedaileri 9 dalda, Hürkuş: Göklerdeki Kahraman 8 dalda, Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya ve Hedefim Sensin filmleri 7 dalda aday gösterildi.Bu gece saat 20.00 da kırmızı halı geçişi ile başlayacak olan Ödül töreni için birbirinden ünlü isimler İzmir’e geldi.