İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, 30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı AASSM’de yapılan “Carmen by Mérimée” gösterisinin ardından bayram arası verdi. Festival, 11 Haziran 2019 Salı günü 21.00’de AASSM’de yapılacak Aşk ve Tutkunun Müziği Fado Ana Lains konseri ile devam edecek.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü 33. Uluslararası İzmir Festivali için hazırlanan özel bir proje olan Soprano/Bas Allaturca – Yeni Yorumlar” konseri tarihi Kızlarağası Hanı’nda dinleyenleri ile buluşacak.

Festivalin ilk büyük orkestrası Luxemburg Filarmoni, çağımızın en parlak piyano virtüözlerinden Yuja Wang ile 14 Haziran 2019 Cuma günü AASSM’de olacak.

Portekiz’in sesi Ana Lains

Ana Lains 33. Uluslararası İzmir Festivali’nde vereceği konserde son albümü “Portucalis” i seslendirecek. Portekiz Büyükelçiliği ve Portekiz İzmir fahri Konsolosluğu işbirliği ile Festivale katılan Ana Lains, Portucalis için “Bu albüm, insanları seven, kendi ülkesinin insanı olmaktan mutlu olan ve hayatın bir misyon olduğunu anlayan herkese adanmıştır. Portucalis albümü doğduğumuz yerin bir parçası olduğumuzu anlayanlara ithaf edilmiştir” diyor.

Kızlarağası Hanı'nda özel konser

İzmir’in en güzel tarihi mekânlarından biri olan Kızlarağası Hanı 33. Uluslararası İzmir Festivali’nin en özel konserine sahne olacak. Tanınmış Türk Müziği piyanisti Nihat Demirkol ’un 2017'de Bas Alparslan Mater ile kurduğu “Bas Allaturca” ve 2018’de Soprano Oya Ergün ile oluşturduğu “Soprano Allaturca”, 33. Uluslararası İzmir Festivali için “ilk kez ve özel olarak” Soprano/Bas Alaturca adıyla bir araya gelecek. Soprano/Bas Allaturca, güzel Haziran gecesini, müziğimizin unutulmaz eserlerinin ve Demirkol’un yeni bestelerinin “Yeni Yorumlar”ı ile renklendirecek.

Luxemburg Filarmoni ve Yuja Wang

33. Uluslararası İzmir Festivali programında yer alan iki büyük orkestra konserinden ilki 14 Haziran 2019 Cuma günü 21.00’de AASSM’de yapılacak. Büyük festivallerin gözbebeği Luxemburg Filarmoni Orkestrası, daimi şefleri Gustava Gimeno yönetiminde çalacak. Çağımızın en yetkin piyanistlerinden biri olan Yuja Wang, Dmitry Shostakovich’in 2. Piyano Konçertosunda Orkestra’ya solist olarak katılacak. Luxemburg Filarmoni Orkestrası güçlü tınılarını; Çaykovski’nin “Tempest”, Gershwin’in “Mavi Rapsodi” ve Stravinski’nin ölümsüz “Ateş Kuşu” süiti ile duyuracak.