Saadet Erciyas

Törende, Şubat ayında yaşamını yitiren İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü gönüllü okuyucusu Nilgül Uysal anısına Atatürk İl Halk Kütüphanesi tarafından Uysal Eğitim Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (UYVAK) ve Ege Inner Wheel Kulübü’ne de verdikleri destekler için birer plaket sunuldu.

Törende konuşan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, 2020 yılında İzmir'in üç yeni kütüphane kazandığını, İzmir Edebiyat ve Müze Kütüphanesi ile Seferihisar ve Menderes ilçe kütüphanelerinin çok yakın zamanda hizmete açılacağını söyledi. Karaçanta, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi'nin yeni hizmet binasının inşaatına da bu yıl içinde başlanacağını, Güzelbahçe'de ise kütüphane için bina arayışlarının sürdüğünü dile getirdi.

Karabağlar Belediyesi de Kütüphane Haftası kapsamında Reşat Nuri Güntekin Kitaplığı’nda bir tören düzenledi. Kilimtepe Parkı içinde yer alan kitaplığın bahçesindeki törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Sümerlerin yazıyı bulmasından bu yana kitabın ve kütüphaneciliğin önemini koruduğunu belirtti. Selvitopu, “Teknolojinin gelişmesiyle çok farklı boyutlara girmiş olsak bile, kitabın yeri değişecek gibi görünmüyor. Dünyadaki diğer ülkelerle rekabet edebilmenin yolu, iyi eğitimden geçiyor. Bunun da önemli bir parçasını kitaplar oluşturuyor. Okuma alışkanlığının kütüphaneler aracılığıyla tüm topluma yayılmasını sağlamak gerekiyor” diye konuştu.