Konak Belediyesi'nin Mithat Paşa Caddesi Dario Moreno Sokağı'nın girişinde yer alan üç katlı bina Milli Kütüphane'ye tahsis edildi. Kütüphane haftasında açılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle açılışı ertelenen Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Şubesi 7 gün/24 saat prensibiyle çalışacak. Ziyaretçiler isterlerse sabaha kadar çalışmalarını sürdürebilecek.

Milli Kütüphane'nin şubesi olarak hizmet verecek bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Varyant'ta kısa bir süre önce hizmete giren Şato Dijital Kütüphanesi'nin ardından kentteki ikinci dijital kütüphane olacak. Milli Kütüphane'nin yönetiminde olacak binada 15 bin kitap bulunacak. Araştırmacılar, yapacakları başvuruyla Milli Kütüphane'den şubeye gelecek kaynak kitaplar üzerinde isterlerse gece de çalışabilecek. İzmir'de 107 yıldır okurlara, araştırmacılara hizmet veren İzmir Milli Kütüphane'de ödünç kitap verme hizmeti bulunmuyor. Konak Belediyesi'ne bağlı olarak çalışacak şubede ise ödünç kitap verilecek.

50 kişilik çalışma salonunun bulunduğu kütüphaneye gelen kitap severlerin, araştırmacılar ve öğrenciler sadece bu mekandaki kitaplardan değil, dijital altyapı sayesinde Milli Kütüphane'de bulunan 1 milyon 300 bin kitaptan da yararlanabileceğini belirten İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürkçülüğün başkenti İzmir'de ilim ışığının 7 gün/24 saat yanacak olması çok değerli. Kütüphanemizden sadece araştırmacılar değil, her yaş ve eğitim gurubundan insanlar yararlanabilecek. Burada üyelerimize ödünç kitap verme olanağımız da olacak. Ayrıca bir konsept kütüphanesi olarak, gençlerin gelip toplu çalışma yapacağı, birlikte müzakere yaparak ödev hazırlayacağı, bir konuyu tartışarak çalışabilecekleri bir salon da hazırlıyoruz."