"Her Nota Bir Umut Her Kitap Bir Hayat" projesi kapsamında yardıma muhtaç hasta yakınlarına destek için düzenlenen konserde İdil Biret konser verdi.

gokce-adarİzmir'de hayata geçirilen 'Her Nota Bir Umut Her Kitap Bir Hayat' projesi kapsamında hasta çocukların tanı ve tedavisi için şehir dışından gelen yardıma muhtaç ailelere özel bir konser düzenlendi. Konserde sahne alan Dünyaca ünlü piyanist ve devlet sanatçısı İdil Biret, hasta çocuklar yararına konser verdi. İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen konsere İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Alanın dolması üzerine bazı vatandaşlar konseri dışarıda kurulan ekranda izledi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi yararına düzenlenen konserde Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sahne aldı. İzmir büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, çok sayıda kurumun ve kişi sponsorluğunda gerçekleşen gecede, davetlilere farkındalık oluşturmak amacıyla yüz maskesi dağıtıldı. Gecede konuşan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan,“Derneğe ait 7 evde, 14 aile konaklıyor. Hasta çocuk ve ailelerinin elektrik, su, ısınma giderlerinin dışında çocuk bezi, ilaç temini gibi önemli ihtiyaçları var. Aileler tedavi sürelerine göre 6 ay ile 1 yıl arası bu evlerde konaklıyor ve onlardan hiçbir bedel istemiyoruz. Alınan yardımlar ile onlara yardımcı oluyoruz. Bu gecede bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Yaptığınız yardımlar boşa gitmiyor bunu bilmenizi istiyoruz” dedi.


MÜZİK BİRLEŞTİRİYOR


Her Nota Bir Umut Projesi'nin Sanat Danışmanı Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise hayalindeki bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müziğin birleştirici gücünü kullanarak hasta çocuklara yardım eli uzattıklarını söyledi. Güzel, “Her hikayenin bir kahramanı vardır. Her hikayeyi kurtarmaya bazen tek kahraman yetmez. Tüm kahramanlar bir araya gelecek tek yürek olacak. Kimi tüm gönlünü serecek benim gibi kimi bir parça servetini verecek. Kimi İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan gibi ev sahipliği yaparken Doç. Doktor Barış Malbora ve Aslı Kokuluçiçek ve Çiğdem Yaldırak gibi gönülden yürekleriyle türlü katkılar sürecek. Bir insan ne kadar mutlu olabilir ise o kadar mutluyum bugün. Geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gecenin sonunda, etkinliğe sponsor olan bir çok kurum ve kişiye teşekkür plaketleri takdim edildi. Konserden elde edilecek gelirle, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'ne tıbbi bir cihaz alınacak.