57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 5 ödül birden kazanan film 7 ülkede, 8 festivalde gösterilecek.

 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 5 ödül birden kazanan “Hayaletler”, kasım ayında Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İspanya, İsveç, İtalya ve Yunanistan’da seyirciyle buluşacak.

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği film, İspanya’da Seville Film Festivali, İsveç’te de Stockholm Film Festivali’nin ana yarışmasında jüri karşısına çıkacak. 

KARLOVY VARY ÖZEL SEÇKİSİNE TÜRKİYE'DEN 'HAYALETLER'

“Hayaletler” ayrıca, pandemi koşullarında iptal edilen Karlovy Vary Film Festivali’nin yılın en iyilerini buluşturduğu özel seçkisi 54. Karlovy Vary Film Festivali’nde Julien Temple, Kelly Reichardt, Chloé Zhao, Sean Durkin, Gianfranco Rosi gibi yönetmenlerin son filmleriyle birlikte gösterilecek. 

4-13 Kasım tarihlerinde Roma’da gerçekleşecek MedFilms Festivali’nde gösterilecek olan “Hayaletler”, 5-15 Kasım tarihlerinde 61. Selanik Film Festivali’nin “Highlights / Öne Çıkanlar” bölümünde Yunanistan prömiyerini yapacak. 6-11 Kasım tarihlerinde İspanya’da düzenlenecek ve Avrupa sinemasının yeni yeteneklerinin keşif alanı sayılan 17. Seville Film Festivali’nde yarışacak olan film, 11-22 Kasım’da da İsveç’te 31. Stockholm Film Festivali’nin ana yarışmasında jüri karşısına çıkacak.

"Hayaletler"in festival yolculuğu, Fransa’da Amiens (13-21 Kasım), Belçika’da Cinemamed Bruxelles (26 Kasım-5 Aralık) film festivalleri ile devam edecek