İzmirli tiyatro oyuncusu Özgür Efe Özyeşilpınar, Gazeteci Hasan Tahsin’in hayatını tiyatro sahnesine taşıyor. Özgür Efe Özyeşilpınar'ın yazıp yönettiği ve oynadığı, Kurtuluş Mücadelesi'nin kahramanlarından "Gazeteci Hasan Tahsin"in yaşamını konu alan İlk Kurşun - Hasan Tahsin İzmirlilerle buluşacak. Oyun, 8 Şubat Cumartesi günü 20.00'de İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kurtuluş Savaşı'nın en önemli isimlerinden biri olan Osman Nevres'in, herkesin bildiği adıyla "Gazeteci Hasan Tahsin"in hayatını konu alan iki perdelik oyun 8 Şubat'ta İzmirlilerle buluşuyor. İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de sahnelenecek oyun, Hasan Tahsin'in 1888'de başlayıp 1919 yılında son bulan hayat hikayesinin yanında, 1800'li yılların sonundan itibaren Osmanlı döneminde yaşanan siyasi ve toplumsal sorunlara, II. Meşrutiyet'in ilanından Mondros Antlaşması'na kadar birçok önemli tarihi olaya yer veriyor. İstanbul'da sahnelenen ve yoğun ilgi gören oyunun ilk kez İzmirlilerle buluşacağını söyleyen Özyeşilpınar, "Dünü, bugünü ve kendimizi sorgulatmayı amaçlayan oyun, yüz yıllık demokrasi mücadelemizde yolun neresinde olduğumuzu gösterir bir ders niteliğinde" dedi.

Oyunu Yaşar Aksoy'un "Yürekler Selanik" adlı kitabından esinlenerek ve başta pek çok kaynaktan yararlanarak kaleme aldığını dile getiren Özyeşilpınar, "Hasan Tahsin"in kendi yazıları ve mektupları olmak üzere pek çok yazılı kaynaktan ve önemli tarihçilerden yararlandım. Oyunda, Hasan Tahsin ve İzmir'in işgaline dair bugüne kadar bilinmeyen pek çok ayrıntıya yer verdik" diye konuştu. Özyeşilpınar oyunla ilgili takvimin Tiyatro Nil'in sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini belirtti.