Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesiyle birlikte sarı-kırmızılı takımın hayran ve taraftar kitlesi de artıyor. İzmir dışında tüm ülkede sempati ile bakılan ve tribünlerine hayranlık duyulan Göztepe'yi ve Göz Göz sevgisini bu kez bir Adanalı kaleme aldı.

1980 yılında Adana’da doğan Banu Akeloğlu, kitabın önsözünde Göztepe sevgisini şöyle anlatıyor:

"Güneyliyim ben. Hatta sizin memlekette deniz var mı diye sorulan şehrin çocuğuyum. Çukurova’nın pamuk tarlalarının arasında, pamuklara sarıp sarmalanan şehirde, Adana’da doğdum!

Bu kitapta, Akdeniz’in ateşi ile harmanlanmış bir Göztepe hikâyesi okuyacaksınız. Neden ve nasıl diye soracaksınız. Hatta ne alaka değil mi?

Cevabı çok basit; AŞK!

Öyle erkeğe ya da kadına duyulan bir aşk değil; tutkuya, sevgiye, kavgaya ve geleceğe birlikte inananların aşkı bu.

Geç tanışılan bir aşk. Ama zaten aşkı bulmak öyle kolay değil ki…

İnsan kaç kere aşkı kalbinde hissettiren, coşkusuyla titreten o tutkuyu yaşayabilir ki?

Her baharda, memleketinde açan portakal çiçeklerinin kokusu ile 14 Haziranlarda yakılan meşalelerin kokusunu bir tutan ve her 14 Haziran’da bir şehri değil, her şehri yakabilecek o tutkuya sahip bir Adanalının kaleminden...

Her şeyden öte sevdiğim Göztepe’ye ve tüm Göztepelilere sevgi ve saygılarımla..."

Sepil tavsiye ediyor

Kitap Cinius Yayınları taraından çıkarılmış. 63 sayfa, kitabın tanıtım yazısında Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Kalbinde Göztepe sevdası olan herkesin okumasını tavsiye ederim." ifadelerini kullanmış.

Yazar Banu Akeloğlu, ortaokul ve liseyi Adana’da bitirdi. 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına, otomotiv sektörünü seçerek Kıbrıs’ta başladı, daha sonra İstanbul’da yine otomotiv sektöründe çeşitli şirketlerde görev aldı. 2014 yılında Adana’ya geri dönen Banu Akeloğlu şu an Temsa’da yönetici olarak çalışmaktadır. Akeloğlu'nun "Çünkü" adlı bir de polisiye romanı bulunuyor.