Foça Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 4’üncü kez düzenlenen film günleri kapsamında, Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ve Marsilya Meydanı’nda Türkiye’den ve farklı birçok ülkeden belgesel filmler ücretsiz gösterilecek.

Yönetmenlerle söyleşiler ve atölye çalışmalarının yapılacağı film günlerinde arkeologlar eşliğinde Foça’nın tarihi alanlarında yürüyüşler de gerçekleştirilecek.  Etkinlik kapsamında yarın ve 23 Ekim’de Hande Zerkin ile ‘Arkeoloji Remix’, 24 Ekim’de Nurdan Tekeoğlu ile ‘Kitlesel Fonlama Hakkında Her Şey’ atölyesi düzenlenecek.

Ayrıntılı bilgiye focafilmgunleri.org sitesinden ulaşılabilir.

2 film gösterilecek

Altı gün devam edecek 4. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günlerinin Açılış Töreni, bugün 18.30’da Marsilya Meydanında yapılacak. Tehreema Mitha & Derya Çakırefe ile ‘Bir Güney Asya Dansının Anadolu Yorumu’ dans gösterisinin ardından; Yönetmen Mehtap Şamlıoğlu’nun ‘Sede’ ve Yönetmen Giulia Binario’nun ‘Geleneğin İcadı’ isimli filmleri gösterilecek.

Pandemi önlemi

Tüm film gösterimleri ücretsiz yapılacak. Ancak pandemi önlemleri nedeniyle Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sınırlı sayıda koltuk kullanıma açık olacak. Kapalı salondaki gösterimleri izlemek isteyenlerin, film günlerinin internet sayfasından ön kayıt yaptırmaları gerekecek. Kayıt formunu dolduranlar için gösterim saatinden 15 dakika öncesine kadar yer ayrılacak. Eğer gösterime 15 dakika kala salona giriş yapılmamışsa, rezervasyon geçerliliğini kaybedecek. Salonda maske takılmasına ve sosyal mesafeye dikkat edilecek.