İzmir'in Foça ilçesinde, bu yıl 8'incisi 2 Haziran'da düzenlenecek kitap şenliğinde, katılımcılara ücretsiz olarak 4 binin üzerinde kitap dağıtılacağı bildirildi.

Foça Kitap Kulübü'nün tarafından Demokrasi Meydanı'nda 11.00 - 18.00 saatleri arasında düzenlenecek 8. Foça Kitap Şenliği'nde kitap dağıtımının yanı sıra halk oyunları gösterileri, Klasik Türk Müziği dinletisi, çocuk orkestrası ve gençlerin konserleri de yer alacak.

Şenliğe Foça Belediyesi, İzmir Milli Kütüphane, Foça Halk Kütüphanesi'ninde destek verdiğini belirten Foça Kitap Kulübü Başkanı Ayla Karatekin Türkiye'nin her yerinden yapılan bağışlarla şenlikte her yıl daha fazla kitap armağan ettiklerini söyledi. Karatekin, "Önceleri küçük gruplarla buluşarak halkı kitapla buluşturma projeleri yapardık. 2009 yılında arkadaşlarımızla birlikte Foça Kitap Kulübü'nü kurduk. Özellikle İstanbul'dan, ama faaliyetlerimizi bilenlerce Türkiye'nin her yerinden yıl boyunca binlerce kitap bağışı alıyoruz. PTT Kargo kitapların bize ulaştırılmasında bazı kolaylıklar sağlıyor. İzmir Milli Kütüphane yüzlerce kitapla katkılarını sürdürüyor. Kitaplarımızı sadece şenlikte dağıtmıyoruz. Yıl boyu Demokrasi Meydanı'ndaki Açık Sokak Kütüphanemiz'den vatandaşlarımız herhangi bir aracı olmadan istedikleri kitapları alıp, isterlerse kendileri de kitap bırakabiliyorlar. Ayrıca Foça Balık Hali üzerindeki Briç Kulübü'ne diledikleri zaman bağışlayacakları kitapları getirip teslim edebilirler. Şenlikte dağıtılanlar ve kütüphane dışında üyeler arasında dolaşımda olan kitaplarımızda var. Amacımız olanağım yok bahanesini ortadan kaldırmak, kitapları paylaşmak ve okumayı yaygınlaştırmak" dedi.

Karatekin, Foçalılar'la birlikte İzmirli kitapseverleri de şenliğe davet etti.