Bergama Belediye Başkanı UNESCO Dünya Mirası Alan yönetimi biriminde görev yapan uzman arkeolog Bülent Türkmen'i yol yapımı işine sürdü. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu imzasıyla Türkmen'e dün tebliği edilen görevlendirme yazısında "Fen İşleri müdürlüğüne 3. dereceli Arkeolog kadrosuyla birlikte 3. Derece 1. kademe karşılığı maaş alan Bülent Türkmen'i Fen İşleri Müdürlüğü Bayındırlık Şantiyesinde Unesco Mirası şehrimizin arkeolojik yapısının korunması için yol yapım bakım onarım iş ve işlemlerini tarihi dokuya zarar vermeden kontrollü olarak yapılmasını sağlamak amacıyla çalışma yapmak üzere görevlendirilmiştir" denildi.

Dokuz yıldır belediyenin arkeolog kadrosunda

Dokuz yıldır Bergama belediyesinde uzman arkeolog olarak görev yapan Türkmen, daha öncesinde de arkeolog Doç. Dr. Ahmet Yaraş'ın ekibi ile birlikte altı yıl Allianoi antik kenti kazılarında çalıştı. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Bergama'nın arkeolojik değerlerinin korunmasına dönük önemli çalışmalara imza atan Türkmen aynı zamanda Tüm Bel Sen İzmir 2 No'lu Şube TİS Hukuk Sekreterliği de yapıyor.

Belediye başkanını sürgün ve kıyıma doymuyor

Az bir oy farkı ile son yerel seçimlerde AKP'ye geçen Bergama Belediyesinde, belediye başkanlığını kazanan Hakan Koştu geldiği günden bu yana muhalif düşüncedeki personele yönelik sürgün ve mobing iddiaları ile gündemden düşmedi. Halkla ilişkiler Müdürlüğünde görevli gazeteci Ergin Gelir otoparka, kütüphaneci Aydın İlter ise depoya sürgün edilmişti.

Depoda çalışmak üzere sürgün edilen Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri belediyede fiziksel saldırıya da uğradığı iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bergama Belediyesi DİSK üyesi 4 kadın işçiyi de işte çıkarmıştı.