Haber / Sinan KESKİN

Çocuklarına örnek olmak ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Emine Bekdemir öncülüğünde 2016 yılında Selçuk'ta kurulan Çocuklarımızla Okuyoruz Kitap Kulübü bugüne kadar, Selçuk'ta Nuri Ulusu Çocuklarımızla Okuyoruz Mahalle Kütüphanesi, Germencik Selatin Mahallesi Mustafa Güzelgöz Kütüphanesi ve Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Yağsıyan Köyü'nde Atilla Bekdemir Kitaplığı kuran Kulüp üyeleri bu yıl sonuna kadar üç kütüphane daha kuracak.

Kızaklarla taşıdılar

2016 yılından bu yana bir çok okula ulaştıklarını anlatan Emine Bekdemir, “Çocuklarımızla Okuyoruz Kitap Kulübü olarak ihtiyacı olan okullara kitap, kıyafet, kırtasiye malzemesi gönderiyorduk, öyle çok okula, öyle çok yardım gönderdik ki, öğretmenlerimiz gönderdiğimiz kargoları kızaklarla taşımak zorunda kaldılar, üşüyen elleri kalbimizde ısıttık adeta” dedi.

Sonra kendilerine ait bir kütüphane kurma düşüyle harekete geçtiklerini belirten Bekdemir, “Cehaletin en büyük düşmanı kadındır, kadın öğrenirse öğretir, düşüncesinde yola çıkarak hemen evimin bir odasını kitaplara ayırdım, çok kısa sürede odam, kitapsever dostlarım sayesinde kitaplarla doldu, taştı. Arkadaşlarla bir araya geldiğimizde en önemli konumuz nereye kütüphane açabileceğimizdi. 30 Mart 2019 günü Selçuk Nuri Ulusu Çocuklarımızla Okuyoruz Mahalle Kütüphanemizi belediyeye ait bir dükkanda hayata geçirdik” diye konuştu.

Yeni kütüphaneler

Bir süre sonra Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Selatin Mahallesi muhtarının eşinden mahallelerine kütüphane kurulması yönünde bir istek geldiğini dile getiren Bekdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Selatin'de, 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü'nde, bizim kahramanımız Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz'ün adını taşıyan bir kütüphane kurduk. 2014 yılında vefat eden eşim Atilla Bekdemir adına bir kütüphane kurmayı düşünürken Saime Coşkun Tezel ve arkadaşları Tokat'ın Reşadiye ilçesinin Yağsıyan köyünde bu hayalimi gerçekleştirdiler. Daha sonra Germencik'in Balatçık ve Hıdırbeyli muhtarları da bize ulaşarak, kütüphane kurmamızı istedi. Şu an bu çalışmamız sürüyor. Yakında Balatçık Niyazi İn ve Hıdırbeyli Mahalle kütüphanelerini açacağız.”

Birnur Şener Kütüphanesi kitap bağışı bekliyor

Bu yıl benim roman kahramanın Birnur Şener diyen Bekdemir, şöyle konuştu: “8 yaşında dişini çektirmek için oturduğu berber koltuğunda adını ilk kez duyduğundan beri Fakir Baykurt’un peşine düşüp yıllarca onu arayan, kitaplarına kavuşmak için 11 yıl, kendini görmek için 40 yıl bekleyen, hayatı boyunca karşılaştığı tüm sorunları Fakir Baykurt’un kitaplarındaki karakterlerle empati yaparak çözen, Birnur Şener adına bu yıl 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü'nde Burdur’da açıyoruz. Bize destek olmak isterseniz; Birnur Şener - Şener Eczanesi Çeltikçi / Burdur adresine kitap bağışlarınızı bekliyoruz.”