Online Fanzin Fuarı’nda 40’ı aşkın fanzin bir araya gelecek. Fanzincinlerle taraftar, bilimkurgu, şiir ve daha birçok konuda söyleşiler gerçekleştirilecek. Ayrıca fanzinciler, çalışmalarını ve deneyimlerini dinleyiciyle paylaşacak.

Söyleşiler topluluğun YouTube kanalında yayımlanacak. Videolar 1 Haziran’da erişime açılacak.

Etkinliğe katılacak fanzinler şöyle: 1Kafa Sesi, Ad’sız, Balık Başı, Başıbozuk, Bataklık, BE, Boyut, Çömez, Dem Bu Dem, Deneme1, Dünya, Dünyaya Fransız, Gak, Golem, Hallo, Kaotik, Keyif Tekel, Kibrit, Kiltablet Öykü, Küllük, La Luna, Lagari, Moonchild, Mücbir, Nereden Eserse, Nüans, Palyaço, Parantez İçi, Patlak Teker, Piç Güveysi, Sıvadık, Solamniya, Sopalı Pankart, Talika, Tamu Yolcuları, Tesirli, Vitruvius, Void, Yeni Vizyon, Yere Düşen Travma, Yeryükü, Zararsız, Zerk.

Fanzin Apartmanı hakkında:

Fanzinlerin görünürlüğünü artırmak ve birbirleriyle iletişim içerisinde olmalarını sağlamayı amaçlayan bir grup fanzincinin yürütücülüğünü üstlendiği kolektif bir yapı olan Fanzin Apartmanı, çalışmalarını gönüllülük esasına dayalı yürütüyor.

Herhangi bir hiyerarşik yapılaşmanın olmadığı kolektif, 2015 yılından bu yana birçok etkinlikte yer aldı. Yayın algısı olarak fanzin olgusunu kişilerin bilgisine sunmayı ve okuma alışkanlıklarında yer edindirmeyi kendisine misyon olarak belirleyen Fanzin Apartmanı, Türkiye’de güncel olarak çıkan fanzinleri bir araya getirerek okura sunuyor.

Kolektif, Facebook grubu ve güncel kullanılan sosyal medya kanallarında faaliyetlerini sürdürüyor.