Türkiye’den ve dünyadan polisiye edebiyat, sinema ve televizyon alanlarından yazar, akademisyen, senarist, yönetmen ve oyuncular, 221B Polisiye Festivali’nde bir araya gelecek.

Altı gün sürecek festival boyunca panel, atölye ve gizem çözme oyunları gibi 17 farklı etkinlik düzenlenecek.

Festival, “Bron / Broen” ve “Marcella” dizilerinin senaristi Hans Rosenfeldt, “Trapped” dizisinin başrol oyuncusu Ólafur Darri Ólafsson, “Ceset” ve “Görünmeyen Misafir” gibi polisiye filmlerde imzası olan senarist ve yönetmen Oriol Paulo; İsveçli yazar Arne Dahl; polisiye alanında önemli çalışmalarıyla bilinen İngiliz yazar ve gazeteci Barry Forshaw ve Sherlock Holmes uzmanı Leslie S. Klinger’ı ağırlayacak.

Festivalde ayrıca, Türkiye’nin polisiyesini konuşmak üzere Timur Soykan, Mahfi Eğilmez, Yeşim Ustaoğlu, Ümit Ünal, Miray Daner, Boran Kuzum, Ercan Mehmet Erdem, Damla Sönmez, Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Prof. Dr. Halis Dokgöz, Armağan Tunaboylu, Çağatay Yaşmut, Suat Duman, Mesut Demirbilek, Doç. Dr. Bülent Ayyıldız, Prof. Dr. Nevin Özkan, Ercan Akbay, Gülce Başer, Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Ümmü Burhan, Deniz Şaşmaz Oflaz, Şebnem Aksoy, Semih Topçu, Armağan Lale, Çağla Üren ve Aslı Ildır da yer alacak.

221B Polisiye Festivali, Mylos Yayın Grubu’nun YouTube kanalında yayımlanacak. Festival programına şuradan ulaşılabilir.