İzmir’in kalbi Konak’ta, yerel yönetim ve spor dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları, kentin sportif geleceğini şekillendirmek adına önemli bir buluşmaya imza attı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Basri Vreskala ve beraberindeki heyeti Basmane’deki tarihi hizmet binasında ağırladı. Ziyaret, sadece bir nezaket buluşması olmanın ötesine geçerek hem uluslararası bir başarının kutlamasına hem de Konak’ın spor altyapısına yapılacak dev yatırımların müjdecisine dönüştü. Kentin genç nüfusunu sporla buluşturmayı hedefleyen yönetim anlayışı, somut projelerle desteklenerek kamuoyuna duyuruldu.

Vefa ödülüne Avrupa’dan alkış geldi

Gerçekleşen zirvenin ana gündem maddelerinden biri, İzmir sınırlarını aşarak uluslararası arenada ses getiren bir başarı hikayesiydi. TÜRFAD İzmir Şubesi Başkanı Basri Vreskala, Konak Belediyesi ile çeyrek asrı aşkın süredir omuz omuza yürüttükleri “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır Ödül Töreni” etkinliğinin, Avrupa Fair Play ödülü ile taçlandırıldığını büyük bir gururla paylaştı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin önerisiyle kazanılan bu prestijli ödül, 26 yıldır aralıksız sürdürülen bir vefa geleneğinin başarısını tescillemiş oldu. Vreskala, Türkiye genelindeki 14 şube arasında İzmir’in her zaman öncü bir rol üstlendiğini belirterek, nisan ayında düzenlenecek 27. ödül töreni için de şimdiden heyecanlı olduklarını dile getirdi. Bu başarının mimarları arasında Konak Belediyesi'nin sarsılmaz desteğinin bulunduğunu vurgulayan Vreskala, vefa duygusunun yaşatılmasındaki katkılarından dolayı Başkan Mutlu’ya teşekkürlerini iletti.

Konak Belediyesinden Yeni Spor Tesisi Müjdesi (1)

Genç yetenekler için seferberlik ilan edildi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, gelenekselleşen ödül törenine verdikleri desteğin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Ancak görüşmenin en dikkat çekici anları, Başkan Mutlu’nun ilçedeki spor vizyonunu anlattığı dakikalarda yaşandı. Konak’ın sadece kültürel ve tarihi mirasıyla değil, yetiştireceği genç sporcular ile de anılmasını istediklerini belirten Mutlu, kurumlar arası iş birliğinin meyvelerini vermeye başladığını müjdeledi. İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yürütülen yoğun diplomasi trafiği sonucunda, kentin atıl kalmış noktalarının spor alanlarına dönüştürülmesi için düğmeye basıldı.

Atıl sahalar modern komplekslere dönüşüyor

Başkan Mutlu’nun paylaştığı yatırım planına göre, ilk büyük dönüşüm 19 Mayıs Mahallesi'nde gerçekleşecek. Rahmetli Başkan Ahmet Piriştina döneminde kente kazandırılan ancak zamanla yenilenme ihtiyacı doğan halı saha, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devredildi. Bu alanda yapılacak çalışmalarla bölgeye modern standartlarda, gençlerin enerjilerini atabileceği nitelikli bir futbol sahası inşa edilecek.

Müjdeler bununla sınırlı kalmadı. Konak ile Bornova’nın kesişim noktasında bulunan ve uzun süredir değerlendirilmeyi bekleyen boş arazi için de mutabakata varıldı. İki ilçe sınırındaki bu alan, yapılacak düzenlemelerle bir spor vahasına dönüştürülecek. Böylece kentin yoğun yapılaşması arasında sıkışan gençler, nefes alabilecekleri ve spor yapabilecekleri yeni alanlara kavuşmuş olacak.

İzmir’in altın yumruğu Avrupa’yı dize getirdi: 16 yaşındaki şampiyonun hedefi olimpiyat zirvesi
İzmir’in altın yumruğu Avrupa’yı dize getirdi: 16 yaşındaki şampiyonun hedefi olimpiyat zirvesi
İçeriği Görüntüle

Yenişehir ve Halkapınar’ın çehresi değişecek

Spor yatırımları zincirinin bir diğer halkası ise Yenişehir bölgesinde, halk arasında "Langar" olarak bilinen mevkide hayata geçirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen süreçte, bu bölgeye de yeni bir futbol sahası yapılması planlandı. Projesi çizilen ve hazırlık aşamaları tamamlanan tesisin yapımına çok kısa bir süre içinde başlanması bekleniyor.

Öte yandan, kentin önemli spor merkezlerinden biri olan Halkapınar da yenileme çalışmalarından nasibini alacak. Bölgedeki mevcut sahanın modernize edileceğini ve ek tesislerle güçlendirileceğini belirten Başkan Mutlu, hedeflerinin sadece futbolla sınırlı kalmayıp farklı branşlara da kapı aralamak olduğunu vurguladı. Tüm bu projeler için net bir takvim de ortaya koyan Mutlu, "2026 yazına kadar ilçemizdeki spor yatırımları gözle görülür şekilde artacak ve Konak, sporun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN