Karaburun Nerededir ve Nasıl Gidilir?

İzmir’in keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Karaburun, Urla ilçesi ile komşu bir yarımadadır. Nüfus yoğunluğu olarak İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun, 20.yüzyılın başlarına kadar Aydın vilayetine bağlı kalmış, ardından İzmir’in bir ilçesi olmuştur. Doğu, batı ve kuzeyinde Ege Denizi bulunan ve İzmir’in en sakin, el değmemiş güzelliklerinden biri olan Karaburun; hem deniz tatili hem de doğa ile başbaşa turistik bir gezi için tercih edilmektedir.

Aydın ve çevre illerden ulaşımın oldukça kolay olduğu Karaburun’a; İzmir- Aydın yolu üzerinden kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Sahil şeridi boyunca uzanmış olması ile Karaburun’a İzmir’in pek çok farklı noktasından da kolayca gidilebilmektedir.

Karaburun’a havayolu ile ulaşım, Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Karaburun’a gitmek isteyen yolcular, özel transfer servislerini kullanabilir ya da İzban ile Fahrettin Altay durağında inerek Karaburun otobüslerine aktarma yapabilir.
Karaburun’a otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçiler, Karaburun Otobüs Terminali’ni kullanabilirler. Otogardan ilçe merkezine ulaşım ise minibüs ve dolmuşlar ile sağlanmaktadır.

Karaburun’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir; hem hava hem de deniz hem de kara ve demiryolu ile ulaşım seçenekleri sunması ile ziyaretçilerine büyük bir avantaj sunmaktadır. Karaburun’a gitmek isteyen ziyaretçiler de bu ulaşım seçeneklerinden yararlanabilmektedir.

Seyahat rotanızı oluşturduktan sonra konaklama yapacağınız oteli belirlemek için birbirinden farklı hizmet seçeneklerine sahip Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Karaburun’a Havayolu ile Ulaşım

Karaburun’a uçakla gitmek için kullanılması gereken havaalanı, Gaziemir ilçesinde bulunan ve Karaburun’a 100 km uzaklıkta bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Havaalanından Karaburun’a Havaş ile ya da toplu taşıma araçları ile doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.

Adnan Menderes Havalimanı’ndan Karaburun’a aktarmalı olarak gitmek için; havalimanının önünden kalkan İzban hattı kullanılabilir. Bu hat ile Hilal durağında indikten sonra İzmir Metro’ya ve ardından Üçkuyular durağında inerek Karaburun otobüs ve dolmuşlarına aktarma yapılarak gidilebilir. Ayrıca; havalimanı önünden kalkan 202 no’lu Eshot hattı ile Fahrettin Altay durağında indikten sonra Karaburun otobüslerine aktarma yapmak da mümkündür.

Karaburun’a Otobüs İle Ulaşım

İzmir, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olduğu için otobüs ile ulaşım seçeneği oldukça fazladır. Karaburun’a gitmek isteyen ziyaretçiler, Karaburun Otobüs Terminali’ni kullanabilir.

İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden Urla’ya doğrudan düzenlenen otobüs seferleri kullanılabilir, buradan Karaburun’a aktarma yapılarak ulaşım sağlanabilir. Diğer şehirlerden, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde indikten sonra Urla ve Karaburun’a ulaşım sağlayan transfer servisleri kullanılabilir.

Karaburun’a Tren ile Ulaşım

 Karaburun’a demiryolu ile ulaşım İzmir Mavi Tren ile sağlanmaktadır. Bu hat ile; Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir illerinden İzmir’e gidilebilir. İzmir Basmane durağında indikten sonra, İzban ile Hilal durağına aktarma yapılarak buradan önce Fahrettin Altay ve ardından Karaburun Eshot hatlarına aktarma yapılarak ulaşım sağlanabilir.

İzmir Mavi Tren ile; Ankara-İzmir arası ortalama 15 saat, Eskişehir-İzmir arası ortalama 12 saat, Kütahya-İzmir arası ortalama 9 saat, Balıkesir-İzmir arası ortalama 4 saat ve Manisa ile İzmir arası ortalama 1.5 saat sürmektedir.

Karaburun’a Özel Araç İle Ulaşım

Karaburun’a ulaşım sağlayabileceğiniz üç farklı otoyol seçeneği bulunmaktadır. İstanbul ve Bursa gibi şehirlerden gelmek isteyen ziyaretçilerin İstanbul- İzmir Otoyolu’nu, Ankara ve çevre şehirlerden gelen yolcuların Ankara - İzmir Otoyolu’nu ve Aydın çevresinden gelen ziyaretçilerin de İzmir- Aydın Otoyolu’nu kullanmaları gerekmektedir.

İstanbul’dan gelen ziyaretçiler, yeni yapılan O-5 Otoyolu’nu kullanarak ortalama 5-6 saatte ulaşım sağlayabilmektedir. Bu rota; Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir şehir merkezinden geçerek Urla’nın hemen ilerisindeki Karaburun Yarımadası’na ulaşım sağlamaktadır.

Ankara’dan gelen ziyaretçiler; D300 / E96 Otoyolu’nu kullanarak ortalama 8 saatte ulaşım sağlayabilmektedir. Bu rota; Polatlı, Afyonkarahisar, Uşak, Salihli, Turgutlu, Buca, Narlıbahçe ve Urla’dan geçerek Karaburun’a ulaşım sağlamaktadır.

İstanbul’dan Karaburun’a Ulaşım

İstanbul’dan Karaburun’a havayolu ile ulaşım ortalama 50-60 dakika sürmektedir. Otobüs ile ulaşımda yolculuk süresi 10 saate kadar sürmektedir. Otobüs ile doğrudan Karaburun’a ulaşım seçeneği bulunmadığından, Urla’ya gelinerek buradan Karaburun’a giden toplu taşıma araçlarına aktarma yapılması gerekmektedir. Özel araba ile İstanbul’dan Karaburun’a ulaşım ise ortalama 5.5 – 6 saat sürmektedir.

Ankara’dan Karaburun’a Ulaşım

Ankara’dan Karaburun’a uçakla gitmek isteyen yolcuların Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanmaları gerekmektedir. İki mesafe arası uçak yolculuğu ortalama 1 saat 15 dakika sürmektedir. Otobüs ile Ankara’dan Urla’ya ve buradan Karaburun’a aktarma yapılarak ulaşım sağlanabilir. Ankara’dan Urla’ya otobüs ile ulaşım ortalama 14-15 saat sürmektedir. Urla’dan Karaburun’a giden dolmuş ve otobüs hatlarına aktarma yapılabilir. Özel araba ile gitmek isteyen yolcular, Ankara- İzmir Otoyolu’nu kullanarak yaklaşık 8 saatte Karaburun’a ulaşım sağlayabilmektedir.

İzmir’den Karaburun’a Ulaşım

Karaburun ilçesi, İzmir şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıktadır ve özel araba ile ulaşım İzmir- Çeşme Otoyolu üzerinden sağlanmaktadır. Ulaşım ortalama 1.5 saat sürmektedir.

Toplu taşıma ile ulaşım için otobüs ve dolmuş hatları kullanılabilir. İzmir’in pek çok noktasından binilebilecek İzban hattı ile Fahrettin Altay durağında indikten sonra Urla’ya ve Urla’dan Karaburun’a giden 761 no’lu Eshot hattına aktarma yapılması gerekmektedir. Bu hat; Gülbahçe ve Kaynarpınar’dan geçerek Karaburun’a ulaşım sağlamaktadır.

İzmir şehir merkezinden Karaburun’a gitmek için Üçkuyular - Karaburun dolmuşları da kullanılabilir. Bu hat ile yolculuk ortalama 1.5 saat sürmektedir. Bu hat; 07:00 ile 21:00 saatleri arasında sefer düzenlemektedir.

Vapur ile gitmek için; Cumartesi ve Pazar günleri Mordoğan İskelesi’ne düzenlenen vapur seferleri kullanılabilir. Bu hat, İzmir şehir merkezindeki Konak İskelesi’nden kalkmaktadır. Karşıyaka’ya uğradıktan sonra Foça ve Mordoğan rotasını takip ederek Karaburun’a ulaşım sağlamaktadır.

İzmir şehir merkezinden Karaburun’a özel araba ile ulaşım için İzmir- Çeşme Otobanı’nın kullanılması gerekmektedir. Bu yol üzerinden Karaburun Kavşağı’ndan sağa dönüldükten sonra ilçe merkezine kadar gidilebilir. Özel araba ile şehir merkezi ve Karaburun arası ulaşım ortalama 1.5 saat sürmektedir.

Karaburun için planladığınız seyahatinizde hangi ulaşım seçeneğini kullanacağınız veya güzergahınızı belirledikten sonra uygun fiyatlarla konforlu bir konaklama deneyimi sunan otel seçenekleri için Karaburun Otelleri sayfamıza hemen göz atmalısınız.

Karaburun’un Doğal Güzellikleri

İzmir’in ve Ege’nin gizli kalmış koylarına ev sahipliği yapan Karaburun ilçesi; muhteşem deniz ve doğa manzaralarına tanıklık edebileceğiniz, sessiz, sakin ve oldukça huzurlu bir yerdir. Etrafta bolca bulunan ormanlık ağaçları, deniz kenarını süsleyen kayalıkları, doğal oluşumları, turkuaz renkli ve tertemiz denizi, çakıl taşlı plajları ve çok daha fazlası ile Karaburun’da görülmeye değer pek çok doğal güzellik bulunmaktadır.

Tarihi oldukça eskilere dayanan köyleri ve her birinin kendine has atmosferi ile Karaburun köyleri, burada görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır. Karaburun’a ziyarete gelindiğinde, doğa ile baş başa olmak için yapılması gerekenlerin başında ise, birbirinden güzel koylarda denize girmek gelmektedir. Bazıları mavi bayraklı olan Karaburun koyları arasında; Manal Koyu, Ayıbalığı Koyu, Akvaryum Koyu, Büyük Ada, Bodrum Koyu, Mimoza Koyu ve Dolungaz Koyu yer almaktadır.

Sazak Köyü

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı eski bir Rum köyü olan Sazak Köyü, mübadele dönemine kadar burada yaşayan Rumların Sakız Adası’na dönmesinin ardından terk edilmiş bir köy olarak kaldı.

Günümüzde Sazak Köyü, hayalet bir köy olarak tanınmaktadır. Tarihi kalıntıların bulunduğu köyde, geçmişte 150’ye yakın ev vardı. Burada, Rumlar ve Türkler birlikte yaşamaktaydı ancak Rum nüfusu daha fazlaydı. Köyde, günümüzde Rumların yaptırdığı bir kilise ve yine Rumlara ait olan bir mezarlık alanı bulunmaktadır. Müslüman nüfusun varlığını gösteren bir Osmanlı mezarlığı ve yine mimarisinden Osmanlı döneminde yapıldığı anlaşılan tarihi bir çeşme de yer almaktadır.

Sazak Köyü, sonbahar ve kış aylarında oldukça rüzgarlı olabilmektedir. Daha sakin bir hava için ilkbahar ve yaz ayları tercih edilebilir. Köyü ve buradaki tarihi yapıları ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’in saklı kalmış köşelerinden Karaburun için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Manal Koyu

Karaburun’un turistik cazibe merkezi olan Mordoğan’a bağlı bir koy olan Manal Koyu, ilçe merkezine 32 km uzaklıkta yer alır. Özel araba ile yolculuk 30-35 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım için; yaz aylarında Konak’tan kalkan Mordoğan vapurları ve Karaburun ilçe merkezinden kalkan Mordoğan dolmuşları kullanılabilir.

Çakıl taşlı ve küçük bir plaja sahip olan Manal Koyu, sıcak ve sığ bir denize sahiptir. Suyu sakin olduğu için, çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Koyun içerisindeki plajda, ayrıca çimlik bir alan da bulunmaktadır. Plaj içerisinde; giyinme kabini, duş alanı ve büfe gibi olanaklar da mevcuttur.

Manal Koyu’nda şemsiye ve minder kiralama ücreti ortalama 10-20 TL’dir. Giriş için ise herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Ayıbalığı Koyu

Karaburun’a bağlı Mordoğan mevkiinde bulunan Ayıbalığı Koyu, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta yer alır. Özel araba ile ulaşım 20-25 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım için; Mordoğan vapuru ve Karaburun ilçe merkezinden kalkan Mordoğan minibüs ve otobüsleri tercih edilebilir.

Doğal falezlere sahip olması ile özellikle denize atlamak isteyenler tarafından tercih edilen Ayıbalığı Koyu’nun havuz olarak bilinen kısmı, sakin bir denizde yüzmek için tercih edilebilir. Burada bulunan küçük plajda, ücretsiz olarak şemsiyeler de mevcuttur.

Mavi bayraklı bir plaja sahip olan Ayıbalığı Koyu’nun suyu cam gibidir ve akvaryumu andırmaktadır. Plajı çakıl taşlıdır ve kıyı şeridi kayalıktır. Bu yönüyle, çocuklu aileler için uygun olmayabilir. Burası, ayrıca Akdeniz foklarının da koruma altında olduğu bir koydu.

Ayıbalığı Koyu’nda ücretsiz olarak denize girilmektedir. Plajda tuvalet, duş ve giyinme kabini de bulunmaktadır.

Karaburun Büyük Ada

İlçe merkezinde yer alan Büyük Ada’ya ulaşım balıkçı tekneleri ile sağlanmaktadır.

Sahip Adası olarak da bilinen Büyük Ada, doğallığını koruyabilmiş görüntüsü ile muhteşem doğa manzaraları sunmaktadır. Doğal bir yaşamın hakim olduğu ada, özellikle sahip olduğu kekikleri ile ünlüdür. Tertemiz ve sakin bir denizi olan Büyük Ada’da keçilerin yaşadığı bilinmektedir. Burada bulunan kırlangıç kuşları da görülmeye değerdir.

Büyük Ada’ya giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

İncirlikoy Akvaryum Plajı

Karaburun’da İskele mevkiinde bulunan Akvaryum Plajı, merkezi konumu nedeniyle taksi ve yürüyerek ulaşım oldukça kolaydır. Şehir merkezinden geliniyorsa, Urla’dan Karaburun dolmuş ve otobüsleri kullanılabilir. Arabayla gelenler için plajın yakınlarında otopark bulunmaktadır.

Akvaryumu andıran denizi ile Karaburun’da görülmeye değer doğal güzelliklerden biri olan İncirlikoy Akvaryum Plajı, ziyaretçilerine muhteşem bir doğa ve deniz manzarası sunmaktadır. Genellikle sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan plaj, sonbahar ve kış aylarında rüzgarlı olabileceğinden, denize girmek için ilkbahar ve yaz ayları tercih edilmelidir.

Akvaryum Plajı’nda denize giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ortalama 20-25 TL’dir.

Bodrum Koyu

İlçede İskele mevkiinde bulunan Bodrum Koyu’na yürüyerek ve taksi ile ulaşım oldukça kolaydır. Merkezden kalkan dolmuşlar ile de hızlı bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir.

Karaburun’da denize girmek için tercih edebileceğiniz bir halk plajına sahip olan Bodrum Koyu; tertemiz, mavi bayraklı denizi, kum ve çakıl karışımı plajı ve muhteşem gün batımı manzaraları ile burada görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Burada, dilerseniz tekne kiralayarak Karaburun’a ve İzmir’e bağlı birbirinden güzel diğer koyları da ziyaret edebilirsiniz.

Bodrum Koyu’nun girişi taşlık olduğundan, denize girmek için yanınızda deniz ayakkabısı getirmeniz önerilmektedir.

Halk plajı olduğundan, burada denize giriş ücretsizdir.

Mimoza Koyu

Karaburun ilçe merkezinde bulunan Mimoza Koyu’na taksi ve yürüyerek ulaşım oldukça kolaydır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için, merkezden kalkan dolmuş ve otobüsler kullanılabilmektedir.

Karaburun’un en güzel koylarından biri olarak gösterilen ve muhteşem berraklıkta ve sakinlikte denizi ile hem gençler hem de çocuklu aileler tarafından tercih edilen Mimoza Koyu’nun plajı ise çakıl taşlıdır.

Mimoza Koyu, sahip olduğu tertemiz denizi ve muhteşem manzaraları ile Karaburun’da görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Bu koy, özellikle yaz aylarında denize girmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Mimoza Koyu’nda denize giriş ise ücretsizdir.

Dolungaz Koyu

Hem kamp alanı olması hem de gezi teknelerinin uğrak noktalarından biri olması ile Dolungaz Koyu, Karaburun’un en popüler koylarından biridir.

İlçe merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan koya, araba ile ulaşım yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım için Karaburun dolmuş ve otobüsleri kullanılabilir. Şehir merkezinden geliyorsanız, IZBAN ile Fahrettin Altay durağında indikten sonra Karaburun Eshot hattına aktarma yapabilirsiniz.

Özellikle ev sahipliği yaptığı kamp alanı ve huzurlu doğası ile ziyaret edilen Dolungaz Koyu, masmavi ve tertemiz denizi ile kendine hayran bırakmaktadır. Ücretsiz olarak denize girmek ve çadır kurup yapmak için tercih edebileceğiniz koy, etrafını çevreleyen ormanlık alanı ve sessiz, sakin atmosferi ile doğa ile baş başa olmak için ziyaret edilebilir. Koyun plajı ise çakıl taşlıdır.

Dolungaz Koyu’nda denize girmek ve kamp yapmak isteyenlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

İzmir’in keşfedilmemiş güzelliği Karaburun’un doğa harikası güzelliklerini yerinde görmek için Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyerek, bir birbirinden farklı hizmet seçenekleri sunan oteller arasından seçiminizi yaparak harika bir tatil planı oluşturabilirsiniz.

Karaburun Tatilinde Gece Hayatı

Sessiz sakin doğası, huzurlu atmosferi, ormanlık ağaçları, muhteşem gün batımı manzaraları, tertemiz, akvaryum benzeri denizi, Ege’nin gizli kalmış koyları ve İzmir’de nüfusun en az olduğu bölgelerden biri olması ile huzurun ve sakinliğin adresi olarak gösterilen Karaburun, şehir merkezi ya da İzmir’in öne çıkan turistik bölgeleri kadar hareketli bir gece hayatı seçeneğine sahip değildir.

Yazlık evlerin ağırlıkta olduğu Karaburun, yaz aylarında daha kalabalık bir sahile sahip olsa da, daha çok orta yaş ve üzeri kişiler tarafından tercih edildiğinden, gece hayatında dans ve eğlence seçenekleri oldukça sınırlıdır. Bununla birlikte, Karaburun tatilinde gece keyifli vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz balık lokantaları, şarap restoranları, meyhane, canlı müzik gibi seçenekler de bulmak mümkündür. Tercihini hareketli bir gece hayatından çok, sakin bir akşamdan yana kullanmak isteyenler için ise, İskelesinde bulunan İskele Çay evi, denize karşı çayınızı yudumlayabileceğiniz keyifli bir atmosfer sunmaktadır.

Karaburun tatilinde hem müzik dinlemek hem de lezzetli meze ve yemeklerin tadını çıkarmak için Girit Rum Meyhanesi en çok önerilen mekandır. Canlı müzik programlarının da düzenlendiği mekanın yanı sıra; müzik eşliğinde içkinizi yudumlamak için Hayalbaz tercih edilebilir. Ayrıca, Karaburun sahil şeridini süsleyen Seal Beach Club gibi bazı plajlarda, yaz sezonunda akşamları canlı müzik, Dj performansları gibi eğlence seçenekleri de bulunmaktadır.

Number One Restaurant

Karaburun İskele mevkiinde yer alan Number One Restaurant; rakı-balık ve şarap menüsü ile tercih edilen kaliteli ve şık bir restorandır.

Deniz kenarında yer alan konumu ile ziyaretçilerine güzel bir deniz manzarası sunan ve hem aile hem de arkadaşlarınızla birlikte keyifli bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz restoran; lezzetli mezeler ve rakı sofraları eşliğinde eğlenmek için tercih edilebilir. Burada, haftanın bazı günlerinde canlı müzik gibi olanaklar da sunulmaktadır.

Number One Restaurant, alkollü olarak hizmet vermektedir ve burada iki kişi için ortalama 250-350 TL ödemeniz gerekmektedir. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız önerilmektedir.

Mekan, haftanın her günü 10:00 ile 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskele, İskele Cd., 35960 Karaburun/İzmir

Karaburun tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Karaburun Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Seal Beach Club

Karaburun’da Ardıç Mahallesi’nde yer alan Seal Beach Club; beach partileri, eğlenceli geceler ve dj performansları ile eğlenceli bir gece hayatı vaat etmektedir.

Gündüz bir beach club olarak hizmet veren mekan, akşamları keyifli bir restoran konseptine dönmektedir. Deniz kenarındaki konumu ile harika bir manzara eşliğinde eğlenip lezzetli bir yemek yiyebileceğiniz Seal Beach Club’da; et fiyatları 25-100 TL, peynir tabağı gibi başlangıçlar 25 TL, mezeler 15 TL, kalamar gibi sıcak lezzetler 50 TL ve rakı fiyatları ortalama 150-200 TL arasında değişmektedir. Muhteşem bir koyda, müzik eşliğinde keyifli bir gece geçirmek için tercih edilebilir.

Seal Beach Club, sabahın erken saatlerinde açılmaktadır. Akşamları eğlence mekanı olarak hizmet veren mekan 02:00’ye kadar açıktır. Beach club bölümüne giriş ücreti ortalama 60 TL civarındadır ve restorana giriş ücretsizdir.

Adres: Ardıç Mahallesi, Ayıbalığı Caddesi No:55, 35970 Karaburun/İzmir

Giritli’nin Yeri Rum Meyhanesi

Bir meyhane ve butik otel konsepti ile hizmet veren Giritli’nin Yeri Rum Meyhanesi, İskele Caddesi üzerinde, denizin hemen yanı başında yer almaktadır.

Canlı müzik ve fasıl geceleri ile Karaburun gece hayatında eğlence için tercih edilen ve sunduğu atmosferi ile ziyaretçilerinden yüksek not alan mekan, alkollü olarak hizmet vermektedir ve hem deniz mahsulleri hem de mezeleri ile beğenilmektedir. Karaburun tatilinizde, keyifli bir akşam yemeği ve canlı müzik eşliğinde eğlenmek için tercih edebilirsiniz.

Alkollü olarak hizmet veren Giritli’nin Yeri Rum Meyhanesi’nde iki kişi için ortalama 200-300 TL ödemeniz gerekmektedir ve gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız önerilir.

Mekan, haftanın her günü 09:00 ile 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskele Caddesi İskele Mahallesi No:25, 35960 Karaburun/İzmir

Hayalbaz

Bir butik otel ve eğlence mekanı konsepti ile hizmet veren Hayalbaz, İskele Caddesi üzerinde yer almaktadır. Deniz kenarındaki konumu ve eğlenceli atmosferi ile ziyaretçilerinden yüksek not almaktadır.

Müzik dinlemek, deniz manzarası eşliğinde lezzetli kokteyllerin tadını çıkarmak ve keyifli bir akşam yemeği yemek için tercih edebileceğiniz Hayalbaz, alkollü olarak hizmet vermektedir. Kaliteli müzik anlayışı ve şık atmosferi ile de tercih edilmektedir.

Hayalbaz’a giriş ücretsizdir ve burada iki kişilik akşam yemeği için ortalama 150-200 TL ödemeniz gerekmektedir. Yaz aylarında kalabalık olabileceğinden, gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız önerilmektedir.

Mekan, 10:00 ile 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskele, İskele Cd. No:39, 35960 Karaburun/İzmir

İzmir’in saklı cenneti Karaburun’da tatilinizi planlamak için Karaburun Otelleri sayfamızdaki oteller arasından seçiminizi yapabilir, uygun fiyatlarla konforlu ve eğlence dolu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Karaburun’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

İzmir şehir merkezine 100 km uzaklıkta bulunan Karaburun ilçesi, şehrin öne çıkan bir turizm bölgesi olmasa da; gezilecek yerler ve keşfedilecek şeylerle doludur.

Karaburun, özellikle gizli kalmış Ege koyları ile ünlüdür. Tertemiz, sığ ve masmavi bir denizde yüzme olanağı bulabileceğiniz Karaburun’da yapılacak tek şey deniz-kum ve güneşin tadını çıkarmak değildir. Buraya gelindiğinde; balıkçı teknelerinin süslediği iskelesi ve iskelenin çevresini süsleyen balık lokantalarına da gidilmelidir. Karaburun İskelesi, yaz aylarında dalış yapmak için de idealdir.

Mordoğan, Karaburun’un en turistik bölgesidir. Tertemiz denizi, koyları, yazlık evleri ve sakin sokakları ile Mordoğan, tarihi yapıları ile de görülmeye değerdir. Karaburun’da gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Sarpıncık Feneri’nin de bulunduğu Sarpıncık Köyü, Sazak Köyü, Saip Köyü, Karaburun Pazarı, Kaynarpınar, Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi, Büyük Ada ve Karaburun’un birbirinden güzel koyları yer almaktadır.
Karaburun’dan günübirlik bir gezi için ise Urla’ya bağlı Bademler Köyü ve Balıklıova Köyü tercih edilebilir.

Karaburun İskelesi

Karaburun Limanı ve iskelesi, ilçenin en turistik noktalarından biridir. Merkezi konumu nedeniyle, ilçenin pek çok noktasından yürüyerek ve taksi ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir’den geliyorsanız; Urla’dan kalkan Karaburun dolmuşları ve 761 no’lu Eshot hattı ile gidilebilir.

Karaburun İskelesi, havaların ısındığı yaz aylarında daha hareketlidir. Balıkçı teknelerinin sıralandığı iskelesinde, balık sezonunda balık avına çıkan balıkçıları görmek mümkündür. Yaz aylarında, Karaburun’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin de gelmesi ile çok daha kalabalık olan iskele bölgesi, iyi bir dalış noktası olması ile yaz aylarında dalış turlarına da sıklıkla ev sahipliği yapmaktadır. Karaburun İskelesi, deniz manzarası eşliğinde taptaze balıkların tadını çıkarmak ve muhteşem gün batımı manzaralarına tanıklık etmek için de idealdir.

İskele, yaz aylarında son derece kalabalık olabileceğinden, daha sakin bir atmosfer için ilkbahar ve sonbahar ayları tercih edilebilir.

Karaburun için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Karaburun Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dilek Pınarı

Karaburun ilçe merkezinde bulunan Dilek Pınarı, merkezi konumu ile oldukça kolay bir ulaşıma sahiptir. Mordoğan’a doğru giden kavşaktan Eski Mordoğan Yolu’na girilerek ulaşım sağlanabilir.

Antik Yunan’da Narcissoss olarak bilinen Dilek Pınarı, Yunan mitolojisinde önemli bir yere sahiptir. Efsaneye göre; bir peri kızına yüz vermeyip sudaki kendi görüntüsüne aşık olan Narcissos, imkansız aşkı nedeniyle hastalanmış ve ömrünü acı içinde sonlandırmıştır. Daha sonra da, nergis çiçeğine dönüşmüştür. Buradaki çiçeklerin, Narcissos’un mirası olduğu rivayet edilmektedir.

Dilek Pınarı, yılın her mevsimi ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Saip Köyü

Karaburun ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunan Saip Köyü’ne özel araba ve taksi ile ulaşım 5-10 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım için Karaburun dolmuşları kullanılabilir.

Taş evlerin ağırlıkta olduğu ve tarihi bir köy meydanını anımsatan köy merkezi, yüksek bir noktada yer almaktadır. Çevrenin muhteşem manzaralarını sunan köyün Olcabük Plajı da denize girmek isteyenler tarafından özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir. Taş evleri, kendine has doğası ve tertemiz denizi ile Saip Köyü, bahar ve yaz aylarında denize girmek için ziyaret edilebilir.

Saip Köyü’nde bulunan Olcabük Plajı’nda denize giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Mordoğan

Karaburun’a bağlı Mordoğan semti, İzmir’e daha yakın bir konumda bulunması ile ilçenin en turistik bölgesidir. İlçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Mordoğan’a, özel araba ile ulaşım 20-25 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için; Karaburun’dan kalkan Mordoğan dolmuşları ve yaz aylarında Konak’tan kalkan Mordoğan vapurları ile sağlanmaktadır.

Mordoğan, ev sahipliği yaptığı muhteşem koyları, dalgası olmayan tertemiz denizi, keyifli günbatımı manzaraları, lezzetli mezeler sunan balık restoranları, Ege mutfağının sevilen yemeklerini deneyimleyebileceğiniz mekanları, yazlık evleri, keyifli sahil şeridi, sakin sokakları, koruma altına alınan Akdeniz fokları ve keyifli plajları ile keyifli bir tatil rotasıdır.

Mordoğan, yılın her mevsimi ziyaret edilebilir. Ancak, bazı bölgelerinde denizi dalgalı olabileceğinden; deniz tatili için gidilecekse yaz ayları tercih edilmelidir. Turistik ve tarihi bir gezi için ise, yaz ayları kalabalık olabileceğinden bahar ayları daha uygun olacaktır.

Sarpıncık Feneri

Karaburun’un tarihi simgelerinden biri olan Sarpıncık Feneri, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta Sarpıncık mevkiinde bulunmaktadır. Buraya, özel araba ile ulaşım ortalama 25-30 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için; ilçe merkezinden kalkan Sarpıncık dolmuşları kullanılmalıdır.

Muhteşem bir deniz manzarası sunan bir tepede bulunan ve etkileyici bir görüntüye sahip olan deniz feneri, Sarpıncık Köyü’nün en tepesinde yer almakta ve ilçenin görülmesi gereken yerleri arasındadır. Güneş enerjisi ile çalışan ve denizden 100 metre yükseklikte bulunan Sarpıncık Feneri, İzmir Körfezi’ne girip çıkan gemiler için yol göstericidir. Deniz fenerinin bulunduğu yer, sağ tarafında muhteşem bir Foça ve hemen karşısında Midilli Adası manzaraları sunmaktadır.

On iki metre uzunluğundaki Sarpıncık Deniz Feneri, yılın her mevsimi ziyaret edilebilir. Bir tepenin üzerinde yer aldığından ve rüzgarlı olabileceğinden, ziyaret için yaz ayları tercih edilebilir. Ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Sazak Köyü

Mübadele döneminde terk edilmiş, eski bir Rum köyü olan Sazak Köyü, ilçe merkezine 20 km uzaklıktaki Parlak mevkiinde yer almaktadır. Buraya, özel araba ile ulaşım 25-30 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. Köye araba ile doğrudan ulaşım bulunmadığından, Sarpıncık’ta indikten sonra ortalama 15-20 dakika yürünmesi gerekmektedir.

Sazak Köyü, eskiden Türk ve Rumların birlikte yaşadığı, hatta Rum nüfusun ağırlıkta olduğu bir köydü. Mübadele döneminde, burada yaşayan Rumların Yunanistan’a geri dönmesinin ardından köy, terk edilmiş bir köy olarak kalmıştır. Günümüzde, yaşamın olmadığı bu köy, tarihi kalıntıları ve hayal görünümü ile Karaburun’da görülmeye değer yerlerden biridir.

Karaburun Pazarı

İlçe merkezinde ve Cumartesi günleri kurulan Karaburun Pazarı, merkezi konumu ile yürüyerek ve taksi ile kolayca ulaşılabilir bir noktadadır. İlçe yerlilerinden ve yaz aylarında buraya ziyarete gelenlerden ilgi gören pazar, taze sebze ve meyve alışverişi, ev yapımı, doğal ve organik ürünler satın almak için tercih edilebilir.

Karaburun Pazarı, bölgeye has bir lezzet olan Kopanisti peynirini satın almak için de tercih edilebilir. Pazarda ayrıca; yine burada bol bol yetişen enginar, üzüm ve nar gibi sebze ve meyveler, ev yapımı pekmez, zeytinyağı ve nergis çiçeği de satın alınabilir. Karaburun Pazarı’nda bulunabilecek hurma zeytini de mutlaka denenmelidir.

Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi

Karaburun’a bağlı Mordoğan mevkiinde yer alan Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi, ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır. Özel araba ile ulaşım yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için; 761 no’lu Eshot hattı, ilçe merkezinden kalkan Mordoğan dolmuşları ve yaz aylarında seferleri açılan Mordoğan- Konak vapur hattı kullanılabilir.

Müesser Aktaş’ın kendi biriktirdiği tarihi eşyaların sergilendiği ve gelecek nesillere kültürel bir mirası yansıtmayı hedefleyen müze, eski bir okul binasında yer almaktadır. Köy meydanında yer alan konumu ile Mordoğan’a gelen ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilen müze, tarih kokan atmosferi ile de oldukça etkileyicidir. Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi’nde; kıyafetler, köy düğünlerinde giyinen gelinlikler, nişan elbiseleri, nişan ayakkabıları, gelin sadığı, oyuncaklar, bez bebekler, antika berber koltukları, antika fotoğraf makinesi ve radyo gibi tarihi eşyalar da sergilenmektedir.

Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Kaynarpınar

İnecik ile Karaburun Yolu arasında yer alan Kaynarpınar, ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Özel araba ile ulaşım 10-15 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için 761 no’lu Eshot hattı kullanılabilir.

İlçe merkezinden bölgenin turizm bölgesi olan Mordoğan’a doğru giderken ulaşabileceğiniz Kaynarpınar, deniz kıyısındaki sahili ve sakin atmosferi ile kalabalık İzmir sokaklarından uzaklaşmak ve doğa ile baş başa kalmak için ziyaret edilebilir. Sahilini süsleyen balık lokantaları, sokaklarını süsleyen küçük işletmeleri, samimi esnafı ve köy evleri ile dikkat çekicidir. Kaynarpınar’da, yaz aylarında denize girebileceğiniz bir koy ve plaj da bulunmaktadır.

Karaburun Büyük Ada

Karaburun’a bağlı bir ada olan Büyük Adaya ulaşım Karaburun İskelesi’nden kalkan tekneler ile sağlanmaktadır. Karaburun İskelesi’nin hemen karşısında etkileyici bir kara parçası olarak görülen Büyük Ada’nın diğer adı Sahip Adası’dır.

Bir yerleşim alanı olmamakla birlikte, burada yer alan keçileri ile ünlüdür. Ayrıca, balıkçılar tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ayrıca, Ege Bölgesi’nin ünlü kırlangıçlarını izlemek için de ideal bir noktadır. Doğal bir yaşamın hakim olduğu Büyük Ada, genellikle kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Ada, geceleri de muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Kuruburun Koyları

Karaburun, İzmir’de turizm ve deniz tatili denince akla ilk gelen yerlerden biri olmasa da, aslında birbirinden güzel gizli kalmış koylara, mavi bayraklı plajlara, sığ, sakin ve tertemiz bir denize sahiptir.

Birbirine yakın bir konumda bulunan Karaburun koyları; denize girmek, güneşlenmek, muhteşem manzaralara tanıklık etmek, doğa ile baş başa kalmak için tercih edilebilir. Ayrıca, pek çok koyun çevresinde yeme içme için tercih edebileceğiniz tesis ve balık lokantası gibi seçenekler de mevcuttur.

Karaburun koylarında, genel olarak denize girmek ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için ise belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Karaburun’da muhteşem Ege sularının tadını çıkarabileceğiniz koylar arasında; İncirlikoy, Bodrum Koyu, Ayıbalığı Koyu, Kocadere Koyu, Manal Koyu, Dikencik Koyu, Badembükü Koyu, Kumbükü Koyu ve Kuyucak Koyu yer almaktadır.

Karaburun’un tertemiz denizinin keyfini tatiliniz boyunca doyasıya çıkarabileceğiniz konaklama seçenekleri için Karaburun Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek size en uygun otelden yerinizi kolay bir şekilde ayırtabilirsiniz.

Karaburun Günübirlik Gezilecek Yerler

Karaburun, şehir merkezine uzak bir noktada yer alsa da, buraya tatile gelindiğinde çevrede keşfedilebilecek ve günübirlik gezilebilecek yerler bulunmaktadır.

Balıklıova Köyü

Balıklıova Köyü, eskiden Karaburun’a ve günümüzde Urla’ya bağlı olan bir köydür. İlçe merkezine 35 km uzaklıkta bulunan bu köy; tertemiz denizi, sokaklarını süsleyen köy evleri, sakin atmosferi ile yazın tercih edilebileceği gibi, doğa yürüyüşleri olanakları ile sonbahar ve kış aylarında da ziyaret edilebilir. Balıklıova Köyü’ne gelindiğinde; iskele çevresine dizilen balık lokantalarında akşam yemeği yenmeli, doğa yürüyüşleri yapılmalı, Manal Köyü ziyaret edilmeli ve köyün adıyla özdeşleşen Balıklıova kurabiyesi denenmelidir.

Bademler Köyü

Bademler Köyü, Urla’ya bağlı bir köydür. Karaburun’a 70 km uzaklıkta bulunan köy; ünlü köy tiyatrosu ve sokaklarını süsleyen tarihi evleri ile ünlüdür. Bir Türkmen köyü olan Bademler Köyü; tertemiz sokakları, bembeyaz evleri, köy tiyatrosu, uzun bir süredir devam eden tiyatro geleneği, çocuk oyunları müzesi, halk kütüphanesi, ünlü üretici pazarı ile görülmeye değerdir. Buraya gelindiğinde, organik ürünlerden oluşan köy kahvaltısı da yapılması gerekenler arasındadır.

Huzurlu atmosferi, mavisi ve doğasıyla ziyaretçilerini etkisi altına alan Karaburun’da her bütçeye ve her zevke hitap eden Karaburun Otelleri arasından seçiminizi yaparak, tatilinizi planlayabilirsiniz.

Karaburun Tatilinde Nerede Kalınır?

Doğu, batı ve kuzeyinde Ege Denizi bulunan ve İzmir’in en sakin şehirlerinden biri olan Karaburun; hem deniz tatili hem de turistik amaçlı geziler için ideal bir rota seçeneği sunmaktadır.

Deniz kenarındaki konumu, uzun sahili ve gizli kalmış koyları ile İzmir’de deniz tatili denince giderek yükselen bir merkez haline gelen Karaburun, doğal ve tarihi güzellikleri ile de keşfedilmesi gereken bir tatil bölgesidir. Ege Denizi’nin gizli kalmış koylarına ve muhteşem sulara sahip olan ilçede, hem lüks otel hem de butik otel ve pansiyon tipi konaklama seçenekleri de bulunmaktadır.

Karaburun’da Nerede Kalınır?

Karaburun’daki konaklama talepleri yaz aylarında oldukça artmaktadır. Hem yerli hem de yabancı turistlerden ilgi gören ve deniz, kum ve güneş tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği Karaburun’daki konaklama tesislerinin büyük bir bölümü, ilçenin iç kısımları yerine sahil şeridine yakın noktalarda yer almaktadır.

Bodrum ve Antalya’daki gibi sahil şeridini kapatan otellerin yarattığı görüntü Karaburun’da bulunmamaktadır. Halkın plajlardan kolayca faydalanabilmesi adına, sahil şeridinde daha çok halk plajları yer almaktadır. Plaja sıfır olan yolunun arkasına dizilen otel seçeneklerinin sunduğu deniz manzaraları ise görülmeye değerdir. Sığ ve tertemiz bir denize sahip olan Karaburun, el değmemiş güzellikte doğası, gizli kalmış koyları ve turkuaz rengi suları ile huzurlu bir tatil yapma olanağı sunmaktadır.

Karaburun, bahar ve yaz aylarında tatil yapmak için uygun bir ilçedir. Özellikle ilkbahar- yaz aylarında sahilleri daha kalabalık olabilmektedir. Sonbahar mevsiminde de denize girmek ve doğa ile baş başa vakit geçirmek için idealdir.

Kış aylarında ise burada bulunan tarihi, doğal ve kültürel zenginlikler keşfedilebilir. Karaburun’a tatil için gelindiğinde; Lipsos Hotel & Restaurant, Rota Butik Otel, Teras Butik Apart, Marda Hotel, Hayalbaz ve Arya Hotel Karaburun yer almaktadır.

Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Karaburun’da tatilinizi planlamak için Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.

Lipsos Hotel & Restaurant

Karaburun’da Yeniliman Sahili’nin yanı başında bulunan Lipsos Hotel & Restaurant, iki yıldızlı otel konsepti ile hizmet veren bir oteldir.

Plaja sıfır konumu ile tercih edilebilecek otel, toplamda 7 odası ile hizmet vermektedir. Otelde; plaj, restoran, çatı katında teras, gidiş- dönüş havalimanı transferi, kütüphane, lobide şömine, tur hizmetleri, ücretsiz kahvaltı, internet, odalarda buzdolabı ve bahçe gibi olanaklar mevcuttur.

Lipsos Hotel & Restaurant; en yakın plaja sıfır konumundadır. Ilıca Plajı’na ortalama 40 km ve Aqua Toy City’e ortalama 40 km uzaklıktadır. Otel en yakın havalimanına ise 1.5 saat sürüş mesafesindedir.

Denize sıfır bir otelde, sakin ve huzurlu bir ortamda konaklamak için tercih edebileceğiniz Lipsos Hotel & Restaurant’ta gecelik konaklama ücreti ortalama 500-950 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Rota Butik Otel

Karaburun’da İskele Caddesi üzerinde yer alan Rota Butik Otel, hem konumu hem de konforlu konaklama seçeneği ile Karaburun tatilinde en çok tercih edilen otellerden biridir.

Denize sıfır konumu ve aileler için uygun olan konsepti ile butik otel olarak hizmet veren Rota Otelde; sauna, plaj, ücretsiz internet, restoran, çocuk aktiviteleri, havaalanına ulaşım hizmeti, ütü ve çamaşır yıkama hizmeti, ücretsiz internet gibi olanaklar mevcuttur. Otelde, deniz manzaralı odalar da bulunmaktadır.

Rota Butik Otel, en yakın havalimanına ortalama 1.5 saat sürüş mesafesindedir. Otelin çevresinde denize sıfır meyhane, et ve balık restoranları da bulunmaktadır.

Keyifli ve konforlu bir konaklama seçeneği sunan otelde, yıl boyunca gecelik konaklama ücreti ortalama 300 TL ile 600 TL arasında değişmektedir.

Teras Butik Apart

Karaburun İskele mevkiinde, deniz kenarında yer alan Teras Butik Apart, butik otel ve apart otel konsepti ile hizmet vermektedir.

Toplamda 6 odası bulunan otelde; plaj, piknik alanları, barbekü ızgaraları, ücretsiz internet, odalarda mutfak ve mutfak eşyaları, ocak, buzdolabı, özel banyo ve bahçe gibi olanaklar da mevcuttur.

Teras butik Apart; Karaburun Limanı’na 3 dakika ve Boz Dağ’a 30 dakika yürüme mesafesindedir. Otel, en yakın havalimanına ise yaklaşık 1.5 saat sürüş mesafesindedir.

Etkileyici manzaraları, merkezi konumu ve konforlu odaları ile tercih edilen Teras Butik Otel’de konaklama ücreti ortalama 450-650 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Marda Hotel

Karaburun’da İskele mevkiinde bulunan Marda Hotel, Kuyucak Caddesi üzerinde yer almaktadır.

12 yaş üzeri konseptli ve denize sıfır bir otel olan Marda Hotel, 6 deniz manzaralı ve 7 kara manzaralı olmak üzere toplamda 13 oda ile hizmet vermektedir. Otelde; açık havuz, havuz barı ve kafesi de bulunmaktadır. Otelin olanakları arasında ayrıca; çamaşır yıkama ve ütü hizmeti, ücretsiz internet, ücretsiz kahvaltı, bahçe, odalarda klima gibi olanaklar da mevcuttur.

Marda Hotel; Karaburun Limanı’na 8-10 ve Kuyucak Plajı’na 12-15 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca; Çakmacık Plajı’n 6.5 km, Hamzabükü Plajı’na 15 km, Badem Bükü Plajı’na 25 km ve Ildırı’ya 50 km uzaklıktadır. Marda Hotel, en yakın havalimanına ise 1.5 saat sürüş mesafesindedir.

Otelde konaklama ücreti yıl içerisinde ortalama 380-650 TL arasında değişmektedir.

Hayalbaz

İlçede İskele mevkiinde İskele Caddesi üzerinde yer alan deniz kenarındaki konumu ile ziyaretçilerinden yüksek puan alan Hayalbaz Otel, Karaburun’da en çok tercih edilen konaklama yerlerinden biridir.

Toplamda 5 odası bulunan otelde; restoran ve bar, ücretsiz sahil servisi, sahilde plaj şemsiyeleri, bilgisayar odası, ortak buzdolabı, çamaşırhane, ücretsiz internet ve kahvaltı gibi olanaklar da mevcuttur.

Hayalbaz; Karaburun Limanı’na 2 ve Kuyucak Plajı’na 8-10 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca; Çakmacık Plajı’na 7 km, Ardıç Plajı’na 18 km ve Badem Bükü Plajı’na 27 km uzaklıktadır. En yakın havalimanına ise 1.5-2 saat sürüş mesafesindedir.

Deniz kenarındaki konumu ve rahat odaları ile tercih edilen Hayalbaz’da konaklama ücreti ise 250-600 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Arya Hotel Karaburun

Karaburun’da Piri Reis Sokak Üzerinde ve Küçük Adası’nın karşısında yer alan Arya Hotel, beş yıldızlı otel konsepti ile hizmet veren bir konaklama seçeneği sunmaktadır.

Deniz kenarındaki konumuna ek olarak açık havuzu da bulunan otelde toplamda 18 oda bulunmaktadır. Bu nedenle, özellikle yüksek sezonda gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız önerilmektedir.

Arya Hotel’de; restoran ve havuz kenarı barı, açık yüzme havuzu, gidiş- dönüş havaalanı transfer hizmeti, çamaşırhane, ücretsiz internet gibi olanaklar da mevcuttur.

Otel; Karaburun Limanı’na 10 dakika ve Kuyucak Plajı’na 20 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca; Çakmacık Plajı’na 7.5 km, Hamzabükü Plajı’na 17 km, Sazak’a 20 km, Badem Bükü Plajı’na 28 km ve Ildırı’ya 50 km uzaklıktadır. En yakın havalimanına ise ortalama 1.5 saat sürüş mesafesindedir.

Aileler için de uygun olan Arya Hotel’de gecelik konaklama ücreti, yıl içerisinde ortalama 250-400 TL arasında değişmektedir.

Karaburun’da konaklama yapabileceğiniz diğer otelleri daha ayrıntılı incelemek için Karaburun Otelleri sayfamıza tıklayarak, size en çok hitap eden oteli kolayca seçebilirsiniz.

Karaburun Plajları ve Beachleri

İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin en güzel ve en temiz koylarından bazılarına ev sahipliği yapan Karaburun; sakin doğası ve huzurlu atmosferine eşlik eden plajları ile deniz tatili için giderek daha fazla tercih edilmektedir.

Özel işletmelere ev sahipliği yapan plaj ve koyların dışında, Karaburun’da ücretsiz olarak denize girebileceğiniz plajlar da bulunmaktadır. Bazıları mavi bayraklı olan Karaburun plaj ve koyları, genel olarak çakıl taşlı bir sahile sahiptir. Denizi ise genel olarak sakin ve sığdır. Bu yönüyle, çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir.

İzmir’in ve Ege’nin kalabalık sahilleri yerine, daha sakin ve daha huzurlu bir ortamda denize girmek ve gün boyunca deniz ve güneşin tadını çıkarmak için tercih edebileceğiniz Karaburun plajları arasında; İncirlikoy Plajı, Bodrum Plajı, Badem Bükü Plajı, Yeniliman Sahili, Mimoza Koyu Plajı, İğdeleraltı Plajı ve Olcabük Plajı yer almaktadır.

Karaburun’un en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Karaburun Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.

İncirlikoy Plajı

Karaburun ilçe merkezinde İskele mevkiinde bulunan İncirlikoy Plajı’na taksi ve yürüyerek ulaşım oldukça kolaydır. Bölgede en çok tercih edilen plajlardan biridir. Plajın girişi araç girişine müsaittir ve çevrede otopark bulunmaktadır.

Tertemiz bir koyda yer alan ve masmavi bir denize sahip olan İncirlikoy Plajı’nda, koyun çevresinde bulunan bir işletme bulunmaktadır. Bu işletmede yemek içme olanaklarının dışında tuvalet ve duş ihtiyaçlarını karşılamak da mümkündür.

Çocuklu aileler tarafından tercih edilen bu plaj, aynı zamanda mavi bayraklı bir plajdır ve sığ, sakin bir denize sahiptir.

İncirlikoy Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama ücreti kişi başı ortalama 25-30 TL’dir.

Bodrum Plajı

Karaburun’da İskele mevkiinde bulunan plajlardan biri de Bodrum Plajı’dır. İlçe merkezinde yer alan konumu ile araba, taksi ve yürüyerek ulaşım oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile gitmek için, Karaburun dolmuş ve minibüsleri kullanılabilir. Plajın çevresinde, arabanızı park edebileceğiniz otopark da bulunmaktadır.

İlçenin en kalabalık ve en büyük plajı olan Bodrum Plajı’nın denizi mavi bayraklıdır. Çakıl taşlı bir plaja ve biraz derin bir denize sahip olsa da, girişi sığ olduğundan çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir.

Bodrum Plajı’nın yakınında kafeler bulunmaktadır. Yeme- içme için tercih edebileceğiniz bu işletmelerde fiyatlar da oldukça uygundur.

Yaz aylarında oldukça kalabalık olabilen plaj, hafta sonları da hem yerlileri hem de turistleri ağırlamaktadır. Burada yer alan işletmelerde şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ise kişi başı ortalama 20-30 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Badem Bükü Plajı

Karaburun’da Salman mevkiinde yer alan Badem Bükü Plajı, merkezden ortalama 30 km uzaklıkta yer almaktadır. Özel araba ile ulaşım ortalama 40 dakika sürmektedir ve plaj çevresinde ücretsiz bir otopark bulunmaktadır. Plaja, toplu taşıma ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.

Kumlu bir plaja ve tertemiz bir denize sahip olan Badem Bükü Plajı, yaz aylarında bile dalgalı olabilen bir denize sahiptir. Ancak, suyu gerçekten de çok temizdir. Plajın etrafında yeme-içme için herhangi bir tesis bulunmadığından, yiyecek ve içeceğinizi yanınızda getirmeniz önerilmektedir.

Badem Bükü Plajı, merkezden daha uzak bir konumda yer alması nedeniyle yaz ayları ve hafta sonlarında da sakin bir atmosfere sahiptir. Plaja giriş ücretsizdir.

Yeniliman Sahili

Karaburun’da Tepeboz mevkiinde yer alan Yeniliman Sahili, merkeze ortalama 10 km uzaklıktadır. Özel araba ile ulaşım yaklaşık 15 dakika sürmektedir ve sahil çevresinde otopark bulunmaktadır. Toplu taşıma ile gitmek için 761 ve 981 no’lu Eshot hatları kullanılabilir.

İlçe merkezinden devam ettikten sonra en büyük yerleşim yeri olan Yeniliman bölgesinde yer alan plaj, daha çok yerli halk tarafından tercih edilen bir plajdır. Taşlı bir sahile sahip olan plaj, bahar aylarında daha dalgalı bir denize sahiptir. Denizi oldukça temizdir.

Yerli halk ve turistler tarafından manzara eşliğinde kahvaltı yapmak için de tercih edilen Yeniliman Sahili’nde hemen yakınlardaki işletmede kahvaltı seçeneği sunulmaktadır. Burada kahvaltı kişi başı ortalama 20-25 TL’dir. Plaja giriş ise ücretsizdir.

Mimoza Koyu Plajı

Karaburun ilçe merkezinde yer alan plajlardan biri olan Mimoza Koyu Plajı’na araba ve yürüyerek ulaşım oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile gitmek için Karaburun dolmuşları kullanılabilir. Plaj girişinde, arabayla gelenler için ücretli bir otopark bulunmaktadır.

Tertemiz bir denize ve kumlu bir plaja sahip olan Mimoza Koyu Plajı’nın denizi oldukça sığ olduğundan, çocuklu aileler için de uygun bir plajdır. Çevresinde yeme- içme için tercih edebileceğiniz kafe ve tesisler de bulunmaktadır.

Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz Mimoza Koyu Plajı’nda şezlong ya da şemsiye kiralama seçeneği bulunmamaktadır.

İğdeleraltı Plajı

Karaburun ilçe merkezinde yer alan İğdeleraltı Plajı, merkezi konumu ile araba ve yürüyerek ulaşım oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile gitmek için Karaburun dolmuş ve otobüsleri kullanılabilir. Plajın yakınlarında, araba ile gelenler için ücretli bir otopark bulunmaktadır.

İğdeleraltı Plajı, temiz bir denize ve çakıl taşlı bir sahile sahiptir. Yılın büyük bir bölümü boyunca denizi oldukça sakindir. Bu yönüyle, çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Plaj, merkezi konumu nedeniyle, özellikle yaz aylarında Karaburun’a gelen ziyaretçiler tarafından da tercih edilmektedir.

İğdeleraltı Plajı’nda denize ücretsiz olarak girilebilmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ise kişi başı ortalama 20-25 TL’dir. Plaj çevresinde, yeme- içme için tercih edebileceğiniz kafe ve işletmeler de bulunmaktadır.

Olcabük Plajı

Karaburun ilçe merkezinde yer alan Olcabük Plajı’na araba ile ulaşım ortalama 5 dakika sürmektedir. Merkezi konumu nedeniyle yürüyerek ulaşım da oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile gitmek için Karaburun dolmuş ve otobüs hatları tercih edilebilir. Plajın yakınlarında araba için otopark seçeneği bulunmaktadır.

Çakıl taşlı bir plaja ve masmavi, temiz, dalgasız ve sığ bir denize sahip olan Olcabük Plajı, daha çok ilçe yerlileri tarafından tercih edilse de, yaz aylarında buraya gelen ziyaretçilerin de artan talebi ile hafta sonları daha kalabalık olabilmektedir.

Tertemiz denizi ve sakin çevresi ile Karaburun’un en güzel koylarından biri olarak gösterilen plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir tesis bulunmamaktadır ve denize giriş ücretsizdir.

Karaburun Beachleri

Karaburun, İzmir’de Çeşme ve Alaçatı kadar popüler bir tatil ve turizm destinasyonu olmasa da, tertemiz doğası ve masmavi denizinde yüzerken aynı zamanda eğlenebileceğiniz beach club tarzı işletme seçenekleri de sunmaktadır.

Ardıç Beach Club

Karaburun’un Mordoğan mevkiinde bulunan Ardıç Beach Club, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım, Karaburun Yolu ve D505 üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma ile gitmek için ilçe merkezinden kalkan Mordoğan minibüsleri kullanılabilir.

İlçede bulunan halk plajlarının aksine, özel bir işletme olarak yeme- içme, müzik, eğlence gibi olanaklar sunan Ardıç Beach Club’a giriş ücreti 50 TL’dir.

Alya Beach

Karaburun’da Mordoğan mevkiinde yer alan Alya Beach, ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım, Karaburun Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için ise, ilçe merkezinden kalkan Mordoğan minibüsleri kullanılabilir.

Taşlık bir kumsala ve hafif yosunlu bir denize sahip olan Alya Beach, küçük ama oldukça sevimli ve keyifli bir plajdır. Beach club içerisinde, şezlong ve minderler bir arada sunulmaktadır. Karaburun tatilinde, uygun fiyatlı bir beachte denize girmek ve eğlenmek için Alya Beach tercih edilebilir. Tesisin içerisindeki restoranda sunulan yiyecek seçenekleri de oldukça uygun fiyatlıdır.

Alya Beach’e giriş ücreti; 2 şezlong ve 1 şemsiye için 50 TL ve minder kiralanması durumunda 4 adet minder kiralama ücreti 50 TL’dir. 

Karaburun’da tatil planı yaparken konaklamak istediğiniz otelin özel plajı olup olmadığı da sizin için bir tercih sebebi olabilir. Misafirlerine özel plaj alanı bulunan otelleri incelemek için Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Karaburun’da Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi ve Turistik Yerler

İzmir’in en sakin ve huzurlu ilçelerinden biri olan Karaburun; Konak ya da Çeşme kadar turistik bir bölge olmasa da, aslında hem denizi hem de doğası ile muhteşem bir deniz tatili ve turistik bir gezi olanağı sunmaktadır.

Yerleşimin oldukça eski dönemlere dayandığı ve bugüne kadar pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan Karaburun, hem merkezinde hem de sokaklarında bu kültürlerden de izler taşımaktadır. Rivayete göre, Narcissos burada yaşamış ve onun adını taşıyan bir Dilek Pınarı yapılmıştır. Bu pınarın etrafındaki nergis çiçeklerinin onun mirası olduğu düşünülmektedir.

Karaburun’un en turistik bölgesi Mordoğan’dır. Mordoğan, şehir merkezine daha yakın bir konumda olması, gizli kalmış koyları ve muhteşem doğası ile Karaburun’un en popüler turizm bölgesidir. Burada, içinde 500 yıllık bir saat bulunan Ayşe Kadın Cami, Mordoğan Dilek Çeşmesi, tarihi ve kültürel bir mirası yansıtan Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi ve Sarpıncık Feneri görülmeye değer tarihi ve turistik yerlerdir.

Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi

Karaburun ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi’ne araba ile ulaşım ortalama 20 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım; yaz aylarında Konak’tan kalkan Mordoğan vapuru ya da yılın her mevsimi ilçe merkezinden kalkan Mordoğan dolmuşları ile sağlanabilmektedir.

Gelecek nesillere bir kültürel miras bırakmak amacıyla hizmet veren Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi, Müesser Aktaş tarafından kurulmuştur. Kendi evinin bir katını müzeye dönüştüren Aktaş’ın müzesinde, 20 yıldır biriktirdiği tarihi eşyalar ve eserler sergilenmektedir.

Müze, haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Bir köy müzesi konsepti ile hizmet veren Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi’ni ziyaret ise ücretsizdir.

Keşfedilecek pek çok noktası ile İzmir’in en çok ziyaretçi çeken noktalarından Karaburun için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Mordoğan Dilek Çeşmesi

Karaburun’a bağlı bir yerleşim yeri olan Mordoğan’da yer alan Dilek Çeşmesi, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım, Karaburun Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 984 ve 761 no’lu otobüs hatları kullanılabilir. Foça ve Karşıyaka’dan kalkan Mordoğan vapurları ile de ulaşım sağlamak mümkündür.

Narcissus Dilek Pınarı adıyla da bilinen Mordoğan Dilek Çeşmesi, Karaburun’un bu şirin tatil beldesinde görülmeye değer tarihi yapılardan biridir.

Mitolojik efsanelere göre Narcissus, yakışıklı bir erkektir. Bir gün, bir çeşmenin başına su içmek için gider ve orada sudaki yansımasını görüp kendine aşık olur. Ona aşık olan Ekho ise karşılıksız aşkı karşısında günden güne eriyerek ölür. Tarihçiler tarafından yıllarca aranan bu pınar, Karaburun’un Mordoğan Köyü’nde bulunmuştur.

Ayşe Kadın Cami

Karaburun’un turistik cazibe merkezi Mordoğan’da yer alan Ayşe Kadın Cami, ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır ve araba ile ulaşım ortalama 20 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile gitmek için; yaz aylarında Konak’tan kalkan Mordoğan vapurları ve ilçe merkezinden kalkan Mordoğan dolmuşları kullanılabilir. Mordoğan dolmuşu ile ulaşım ortalama 12-15 TL’dir.

İlçenin tarihi yapılarından biri olan Ayçe Kadın Cami’nin kim tarafından ve hangi tarihte inşa edildiği tam olarak bilinmemekle birlikte, üzerinde yazan kitabede 1500’lü yıllara ait olduğu yazmaktadır. Efsaneye göre, Ayşe adından genç bir kız, ölmek üzereyken bu camiyi yaptırtmış. Ancak, gerçekte kim tarafından inşa edildiği bilinmektedir. Mimarisi, erken dönem Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır.

Caminin içerisinde yer alan yaklaşık 500 yıllık tarihi saat de görülmeye değerdir. Ayşe Kadın Cami, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Sarpıncık Feneri

Karaburun’da Sarpıncık mevkiinde bulunan Sarpıncık Feneri, ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır. Özel araba ile ulaşım yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Fenerin olduğu mevkiiye toplu taşıma ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.

Etkileyici ve hüzünlü bir görünüme sahip olan Sarıncık Feneri, hem muhteşem manzaraları hem de etkileyici doğası ile Sarpıncık Köyü’nün en uç noktasında yer almaktadır. Güneş enerjisi ile çalışan bu fener, denizden yaklaşık 100 metre yükseklikte konumlandırılmıştır.

Fenerin bulunduğu yerde, ayrıca Foça ve Midilli Adası manzaralarına tanıklık etmek de mümkündür. Fener evi ve beyaz kulesi ile kendinizi bir film sahnesinde gibi hissedebilirsiniz. Sarpıncık Feneri, 1930’lu yıllardan bu yana, güneş enerjisiyle çalışarak hizmet vermektedir.

Ziyaret etmek isteyenlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Tatilinizi İzmir’in en güzel köşelerinden Karaburun’da planlamak ve konaklama seçeneklerine göz atmak için Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Karaburun Gezisinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Gizli kalmış Ege koyları, birbirinden güzel köyleri, keşfedilecek şeylerle dolu Mordoğan’ı, köy kahvaltıları, yöresel lezzetleri, ünlü Mordoğan kurabiyesi, iskelesini süsleyen balıkçı tekneleri, sahilini süsleyen balık lokantaları, samimi esnafı, yaz aylarında sunduğu dalış ve tekne turu olanakları ile Karaburun, keyifli bir yaz tatili ve eğlenceli bir turistik gezi için İzmir’in ideal destinasyonlarından biridir.

Karaburun, Mübadele dönemine kadar burada yaşayan Rumlara ev sahipliği yapmış ve ardından hayalet köy görünümü almış, yerleşimin olmadığı köylere de sahiptir. Ayrıca, pek çok mavi bayraklı olan plajları, tertemiz ve sakin bir denizde yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz onlarca koyu ile de ziyaret edilmelidir. Doğa yürüyüşü olanakları ile sonbahar ve kış gezisi için de tercih edilebilecek Karaburun’da mutlaka yapılması gerekenler arasında; ilçe merkezine ortalama 5-20 km uzaklıktaki köylerinde yapılacak keyifli bir köy kahvaltısı da yer almaktadır.

Gizli Kalmış Karaburun Koylarını Keşfedin

İzmir’in ve Ege’nin en güzel koylarından bazılarına ev sahipliği yapan Karaburun; keyifli ve bir o kadar da sakin bir deniz tatili için şehirde tercih edilebilecek en güzel destinasyonlardan biridir.

Doğa ile başbaşa bir gün geçirmek için gidebileceğiniz ve araba ile ulaşım sağlayabileceğiniz Karaburun koyları arasında; Boyabağı Koyu, Akvaryum Koyu, Bodrum Koyu, Dolungaz Koyu, Kaynarpınar Koyu, Ardıç Koyu yer almaktadır. Karaburun koylarından bazılarında denize giriş ücretsizdir. Bazılarında tesis bulunduğundan, giriş ve şezlong kiralama için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Karaburun’da denizin keyfini tatiliniz boyunca sürebileceğiniz konaklama seçenekleri için Karaburun Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Karaburun’a Bağlı Köyleri Görün

Sakin doğası ile Karaburun köyleri, Karaburun’a yapılacak bir ziyarette mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Mordoğan, yerleşimin yoğun olduğu bir köy olarak Karaburun’un en turistik bölgesidir. Burada, daha sakin bir atmosferin olduğu köyler de bulunmaktadır. Pek çoğu yeşillikler içinde ve denize kıyısı olan Karaburun köyleri arasında; Çatalkaya Köyü, Kösedere Köyü, İnecik Köyü, Saip Köyü, Ambarseki Köyü, Bozköy, Tepeboz Köyü ve Çullu Köyü yer almaktadır.

Karaburun köyleri, keyifli bir köy kahvaltısı, yöresel lezzetler için alışveriş ve doğa ile başbaşa bir deniz deneyimi için de tercih edilebilir. Bazı köylerde, Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi cami, türbe ve çeşmeler de bulunmaktadır.

Mordoğan’a Gidin

Karaburun’a bağlı bir köy olan ve ilçenin en turistik bölgesi olan Mordoğan; sahili, sokakları, tarihi yapıları, sıcak ve samimi yerlileri, plajları, mavi bayraklı denizi ile ünlü bir yerleşim yeridir. Özellikle yazlık evlerin ağırlıkta olduğu bir bölge olduğundan, yaz aylarında oldukça kalabalık olabilmektedir.

Tarihte Yörük aşiretinin yaşadığı bu köy, sahilini süsleyen balıkçı tekneleri, iskelesi, iskelesini çevreleyen kafe ve restoranları, taş köprüsü, merkezindeki Balıkçı Heykeli, değirmeni, yaz aylarında hareketli olan merkezi, tarihi camileri ve denize girebileceğiniz plajları ile keyifli bir tatil seçeneği sunmaktadır.

Eski tarz Rum evlerinin süslediği Mordoğan sokaklarında görebileceğiniz ve tarihi 15.yüzyıla kadar uzanan Ayşe Kadın Cami, tarihi ve antika eserlerin sergilendiği Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi, tarihinin Mitolojik bir isim olan Narcissus’a kadar gittiği söylenen Dilek Çeşmesi, Çatalkaya yerleşim bölgesi de görülmeye değerdir. Mordoğan’da denize girmek için ise; Saklıköy, Kocakum Plajı, Ardıç Plajı, Manal Koyu ve Korsan Plajı tercih edilebilir.

Karaburun İskelesi’nde Yemek Yiyin

Karaburun İskelesi, hem balıkçı tekneleri hem de çevresini süsleyen balık lokantaları ve kafeleri ile ilçenin en turistik bölgelerinden biridir.

İlçenin merkezi olarak gösterilen Karaburun İskelesi, günün her saati sunduğu muhteşem bir deniz ve doğa manzarası ile de görülmeye değerdir. Karaburun İskelesi, yaz aylarında dalış turları tarafından da tercih edilmektedir. Dip yapısı ile iskeleden kalkan dalış tekneleri ile dalış turlarına katılmak mümkündür.

Gün boyu Karaburun koyları ve plajlarında keyifli bir yüzme deneyiminin ardından, günü keyifli bir yemekle sonlandırmak için iskeleyi çevreleyen balık lokantalarından biri tercih edilebilir.

Dalış Yapın

Birbirinden güzel Ege koyları ve denizinin dip yapısı ile Karaburun, İzmir’de dalış için tercih edilebilecek ilçelerden biridir.

Dalış turları için de tercih edilen Karaburun’da, dalış yaparak hemen yanı başında bulunan Büyük Ada’ya ulaşım sağlamak mümkündür. Tüple dalış için sıklıkla tercih edilen Karaburun’da bireysel olarak dalış yapmak isterseniz; Büyük ve Küçük Ada, Fener Burnu ve Küçük Rif tercih edilebilir.

 Fener Burnu, yaklaşık 5-6 metre derinliğe, Küçük Ada yaklaşık 20-25 metre derinliğe, Büyük Ada yaklaşık 40-50 metre derinliğe ve Küçük Rif bölgeleri ortalama 5-30 metre derinliğe sahiptir. Her mevsim dalış olanağı sunan bu bölgelerde; müren sürüleri, anforalar, gün balıkları, gelin balıkları, deniz yıldızları, lagos balıkları, poyraz balıkları ve muhteşem su altı manzaraları görülebilir.

Büyük Ada’ya Gidin

Karaburun İskelesi’nin hemen karşısında yer alan Büyük Ada; ilçede tekne turları ve dalış turları için tercih edilen, muhteşem gün batımı manzaraları sunan, yerleşimin olmadığı ve keçileri ile ünlü bir adadır.

Sahip Adası olarak da bilinen Büyük Ada’ya ulaşım, Karaburun İskelesi’nden kalkan tekneler ile sağlanmaktadır. Sakin ve temiz Ege sularında yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz Büyük Ada, sakin ve doğa ile baş başa bir kamp yapmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir.

Roma İmparatorluğu Dönemi’nde bir yerleşim bölgesi olan Büyük Ada’da bulunan Roma kaya mezarları da tarihe ve arkeolojiye ilgi duyanlar için ilginç bir yerdir.

İzmir’in en huzurlu noktalarından Karaburun’da tatil planlıyorsanız Karaburun Otelleri sayfamızı inceleyebilir, size en uygun otelden rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.