Türkiye, Bulgaristan deplasmanında 3 puan peşinde! Montella’dan sürpriz ilk 11
Türkiye, Bulgaristan deplasmanında 3 puan peşinde! Montella’dan sürpriz ilk 11
İçeriği Görüntüle

TFF 3. Lig 4. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka, sezona yaptığı müthiş başlangıcın ardından ilk puan kaybını yaşadığı geçen haftayı telafi etmek için sahaya çıkıyor. Ligin ilk dört haftasını kayıpsız geçerek taraftarını mest eden, ancak geçen hafta konuk ettiği Eskişehir Anadolu ile golsüz berabere kalarak zirveyi paylaşmak zorunda kalan Kaf-Kaf, yarın bir başka İzmir ekibi olan İzmir Çoruhlu FK ile kozlarını paylaşacak. Karşılaşma, Alsancak Mustafa Denizli Stadı ve Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki zemin bakım çalışmaları nedeniyle, geçen hafta olduğu gibi yine İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Kağıt üzerinde deplasman, tribünde ev sahibi

Yarın saat 16.00'da başlayacak olan mücadele, statü gereği İzmir Çoruhlu FK'nın ev sahipliğinde oynanacak. Ancak, Alsancak ve Bornova statlarının bakımda olması, Karşıyaka'nın maçlarını Atatürk Stadı'nda oynamasını zorunlu kılıyor. Bu durum, yeşil-kırmızılı takım için kağıt üzerinde bir deplasman maçı olsa da, tribünlerde büyük bir destek bulacağı anlamına geliyor. Maç için sadece kapalı tribünün açılmasına karar verilirken, güvenlik gerekçesiyle diğer tribünler kapalı tutulacak. Deplasman takımı konumundaki Karşıyaka taraftarları için kapalı tribünde 1380 kişilik bir kontenjan ayrıldığı duyuruldu. Yeşil-kırmızılı taraftarlar, takımlarını bu zorlu mücadelede yalnız bırakmamak için biletlere yoğun ilgi gösteriyor. Bilet fiyatları ise 250 TL olarak belirlendi.

K A R S I Y A K A N I N R A K I B I I Z M I R C O R U H L U F K 957936 284496

Rakip kan değişikliğine gitti

Karşıyaka'nın rakibi İzmir Çoruhlu FK ise haftaya hareketli başladı. Ligde alınan kötü sonuçların ardından, özellikle geçen hafta Tire 2021 FK karşısında alınan 5-0'lık ağır yenilgi sonrası teknik direktör Engin Dursun ile yollar ayrıldı. Yönetim, vakit kaybetmeden Türk futbolunun tecrübeli isimlerinden, daha önce birçok takımı Süper Lig'e taşıyan Levent Eriş ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Levent Eriş yönetimindeki ilk maçına şampiyonluk adayı Karşıyaka karşısında çıkacak olan Çoruhlu FK, yeni hocasıyla birlikte bir çıkış yakalamanın ve güçlü rakibinden puan almanın hesaplarını yapıyor. Bu teknik direktör değişikliği, maçın zorluk derecesini Karşıyaka adına bir kat daha artırıyor.

Kaf-Kaf'ta tek eksik Onur

Zirve yarışını yakından ilgilendiren bu kritik mücadele öncesi Karşıyaka'da tek bir eksik bulunuyor. Sakatlığı devam eden tecrübeli orta saha oyuncusu Onur, bu önemli maçta da takımını yalnız bırakacak. Onun dışında tam kadro hazırlıklarını sürdüren yeşil-kırmızılı ekipte teknik direktör ve oyuncular, galibiyete kilitlenmiş durumda. 5 maç sonunda topladığı 13 puanla averajla ikinci sırada yer alan Karşıyaka, 4 puanlı rakibi karşısında hata yapmak istemiyor ve alacağı bir galibiyetle şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyor.

Kaynak: DHA