Bornova ilçesinin Erzene Mahallesi sakinleri, 12 Ağustos sabahına braşman arızası nedeniyle susuz uyandı. 461 Sokak içinde meydana gelen arıza sonrası, vana saat 09.24’te kapatıldı. Kesintinin yaklaşık iki saat süreceği ve 11.24’te suyun yeniden verileceği açıklandı. Mahalle sakinleri, ani kesinti nedeniyle günlük işlerinde aksama yaşadı.
Buca’da iki farklı noktada uzun süreli arıza
Buca ilçesi güne iki ayrı ana boru arızası ile başladı. Şirinkapı Mahallesi 1058/9 Sokak’ta sabah 09.05’te başlayan kesinti, yaklaşık bir saat sürdü. Ancak Adatepe ve Atatürk Mahalleleri için tablo daha olumsuzdu. 63 Sokak’taki arıza nedeniyle 08.28’de kapanan su, yaklaşık dört saat boyunca verilemedi. Mahallede yaşayanlar, özellikle iş yerlerinin ve okulların etkilenmesinden şikâyet etti.
Foça’da üç saatlik kesinti planlandı
Foça ilçesinde Fevzi Çakmak ve Mustafa Kemal Atatürk Mahalleleri, sabah saatlerinde üç saatlik kesintiyle karşı karşıya kaldı. Saat 09.00’da başlayan arıza çalışmasının 12.00’de tamamlanması öngörüldü. Bölge halkı, yaz sıcağında bu tür kesintilerin daha zorlayıcı olduğunu belirterek, önceden bilgilendirme yapılması gerektiğini söyledi.
Karabağlar’da sayaç bakımı suyu kesti
Karabağlar ilçesinde Arap Hasan, Basın Sitesi, Tahsin Yazıcı ve Vatan Mahalleleri'nde, 12 Ağustos’ta yapılan bölge sayaç bakımı nedeniyle su kesintisi uygulandı. Faruk Akar Karasu 27 önü olarak belirtilen noktada yapılan bakım çalışması, sabah 09.15’te başlayıp 10.15’te sona erdi. Kısa süreli kesinti olsa da bölge esnafı sabah saatlerinde yaşanan su yokluğunun işleri olumsuz etkilediğini dile getirdi.