İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan açıklamaya göre, kent genelinde altyapı çalışmaları nedeniyle bu gece sekiz ilçede gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar su kesintisi yaşanacak.
Kesintiler 22 Ekim Çarşamba 23.00’te başlayacak ve 23 Ekim Perşembe sabahı 05.00’te sona erecek.

İzmirlilerin mağduriyet yaşamamak için önceden su stoklarını yapmaları istendi.

İZKİTAP ev sahipliği yaptığı sergilerle edebiyat ve sanatı buluşturuyor
İZKİTAP ev sahipliği yaptığı sergilerle edebiyat ve sanatı buluşturuyor
İçeriği Görüntüle

Karabağlar’da 50 mahalle susuz kalacak

İzmir’in en geniş kapsamlı kesintisi Karabağlar ilçesinde olacak.
Adnan Süvari, Abdi İpekçi, Ali Fuat Cebesoy, Ali Fuat Erden, Arap Hasan, Aşık Veysel, Aydın, Bahar, Bahriye Üçok, Bahçelievler, Barış, Basın Sitesi, Bozyaka, Cennetçeşme, Devrim, Doğanay, Emrez, Esenlik, Esentepe, Esenyalı, Fahrettin Altay, Gazi, General Kazım Özalp, Günaltay, Gülyaka, İhsan Alyanak, Kazım Karabekir, Kibar, Limontepe, Maliyeciler, Metin Oktay, Muammer Akar, Osman Aksüner, Özgür, Peker, Poligon, Refet Bele, Reis, Salih Omurtak, Sevgi, Şehitler, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Umut, Uzundere, Üçkuyular, Vatan, Yaşar Kemal, Yunus Emre, Yurtoğlu, Yüzbaşı Şerafettin mahallelerinde su kesintisi uygulanacak.

Konak’ta kapsamlı kesinti

İZSU’nun programına göre Konak ilçesi de gece boyunca su kesintisinden etkilenecek.
Aralarında Alsancak, Güzelyalı, Göztepe, Çankaya, Kadifekale, Kültür, Mersinli, Mithatpaşa, Yenişehir, Zafertepe ve Zeytinlik’in de bulunduğu 90’a yakın mahallede sular kesilecek.

Bornova, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe de listede

Bornova’da Barbaros, Egemenlik, Karacaoğlan, Mersinli, Serintepe, Tuna, Yunus Emre ve Zafer mahalleleri kesintiden etkilenecek.
Balçova’da Bahçelerarası, Çetin Emeç, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur, Teleferik ve Eğitim mahallelerinde sular kesilecek.
Narlıdere’de 2. İnönü, Altıevler, Atatürk, Huzur, Ilıca, Limanreis, Sahilevleri ve Yenikale mahallelerinde gece boyunca su verilmeyecek.
Güzelbahçe’de ise Atatürk, Çamlı, Kahramandere, Mustafa Kemal Paşa, Siteler, Yaka, Yalı ve Yelki mahalleleri kesintiden etkilenecek.

Buca ve Gaziemir’de kısmi kesintiler

Buca’da 40’tan fazla mahallede (Adatepe, Barış, Çamlıkule, Dumlupınar, Gaziler, İzkent, Kozağaç, Şirinkapı, Ufuk, Yenigün, Yiğitler ve Zafer dâhil) su kesintisi yaşanacak.
Gaziemir’de ise Emrez Mahallesi’nin bir bölümü etkilenecek.

Vatandaşlara uyarı: Önlem alın

İZSU yetkilileri, gece boyunca sürecek kesintilerin altyapı iyileştirme ve su hattı yenileme çalışmaları kapsamında yapılacağını belirtti.
Vatandaşların su depolama ve tasarruf önlemleri almaları istendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ