HABER MERKEZİ- Muğla’nın Ula ilçesi sınırlarında bulunan Akyaka, doğal güzelliği ve kamp alanları ile tatilcilerin gözde mekanlarından biridir. Akyaka, koyları, Kadın Azmağı veyahut Azmak Irmağıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde beldelerinden olup, İzmir’den de her yıl yüzbinlerce vatandaşı ağırlamaktadır. Peki İzmir-Akyaka arası kaç kilometre? İzmir-Akyaka arası kaç saat sürüyor? İzmir’den Akyaka’ya nasıl ulaşılır? Detayları haberimizde...

İZMİR AKYAKA ARASI KAÇ KM?

İzmir-Akyaka arası toplamda ortalama olarak 236 kilometredir. Akyaka’ya gitmek için E87 ve D550 rotası üzerinden hareket etmek gerekiyor. 

Akyaka-Gezilecek-Yerler

İZMİR AKYAKA ARASI KAÇ SAAT?

İzmir-Akyaka arası toplamda özel aracınızla 2 saat 51 dakika sürmektedir. Bu süre trafiğin durumuna göre değişkenlik gösterir. Özellikle tatil günleri ve haftasonlarında şehre giriş-çıkışlarda oluşan yoğunluk süreyi uzatabilir. Bu nedenle yola çıkmadan önce trafiğin durumunu kontrol etmelisiniz. 

1_9691

İZMİR’DEN AKYAKA’YA NASIL GİDERİM?

İzmir’den Akyaka’ya gitmenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Bunlardan biri özel araçlar veyahut taksidir. Diğer bir seçenek ise şehirler arası yolculuk yapan otobüsleri kullanmaktır. İzmir Otogarı’ndan direkt olarak Akyaka’ya giden otobüsler bulunuyor. Yine İzmir Otogarı’ndan Muğla otobüslerine binip, Muğla’da indikten sonra bölgeye doğru giden toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. 

2_9462

AKYAKA HAKKINDA

Akyaka: Muğla'nın Cennet Köşesi

Muğla ilinin güneybatı ucunda, Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alan Akyaka, Türkiye'nin göz kamaştıran güzelliklerini barındıran bir cennet köşesidir. Ula ilçesi sınırları içinde, Marmaris ile Muğla'nın ortasında konumlanmış olan Akyaka mahallesi, kış aylarında yaklaşık 1.500 nüfusa sahipken, yaz aylarında 3.000 ila 4.000 kişiye kadar ulaşan bir popülasyona ev sahipliği yapmaktadır. Gökova Körfezi'nin sona erdiği noktada, kuzeyinde yer alan 1.000 metrelik Sakartepe Dağı ve güneyindeki Gökova Ovası ile çevrili olan Akyaka, konumuyla büyük beğeni toplamaktadır. İlkbahar aylarında çeşitli kuş türleri, "Gökova" ovasının sazlıklarına gelerek bölgenin doğal güzelliklerini süslemektedir.

Yunanistan adalara vizeleri kaldırıyor! Hangi adalara vizesiz gidilecek? Nasıl gidilir? Yunanistan adalara vizeleri kaldırıyor! Hangi adalara vizesiz gidilecek? Nasıl gidilir?

İzmir Akyaka kac saat izmir akyaka kac km

Çınar Plajı: Akyaka'nın İncisi

Akyaka'nın en gözde sahillerinden biri, şüphesiz ki Çınar Plajıdır. Ören yolu üzerinde bulunan ve kıyı boyunca asfalt yolu bulunan Çınar Plajı, Akyaka'ya yaklaşık 3 kilometre mesafededir. Kolay ulaşılabilen Çınar Plajı'ndan yola devam ederek Akbük Koyu'na ve oradan da Ören (Gereme, Keramos) beldesine ulaşmak mümkündür.

Kadın Azmağı: Doğal Güzelliklerle Dolu Bir Keşif Alanı

Akyaka'da keşfedilmeyi bekleyen alternatif bir rota da Kadın Azmağı'dır. Kadın Azmağı, doğal güzellikleriyle ünlü bir su kaynağıdır. Bölgede su sporları, sörf, kano gibi aktiviteler yapılabilmekte, aynı zamanda dağ bisikleti ile çevrenin keyfini çıkarmak mümkündür. Kısa mesafede Azmak Irmağı'na, daha uzun mesafede ise Sedir Adası'na deniz yoluyla düzenli ulaşım imkanı bulunmaktadır. Kadın Azmağı'nın sevimli ve gizemli konuklarından biri olan su samurlarıyla da tanışabilirsiniz.

Adrenalin Tutkunları İçin Sakartepe

Akyaka'nın kuzeyinde bulunan Sakartepe, yamaç paraşütü için ideal bir yerdir. Burada adrenalin dolu anlar yaşayabilir ve unutulmaz bir uçuş deneyimi elde edebilirsiniz.

Turizm ve Geleneksel Yaşamın Uyum İçinde Buluştuğu Bir Cennet

Akyaka'da tarımla uğraşan kişi sayısı giderek azalmış olmasına rağmen, bölgenin toprakları hala sulak ve verimlidir. Yerli halkın geçim kaynağı önceden çiftçilik ve hayvancılık olsa da son 10 yılda hızla gelişen turizm sektörüne uyum sağlamışlardır.

Kaynak: HABER MERKEZİ