Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ ile Artemis Halı AŞ’nin halka arz edilmesine izin verdi. SPK, ayrıca birçok şirketin sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracı başvurularını da kabul etti. SPK, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 47 web sitesine erişim engeli getirilmesi için de hukuki işlem başlattı.

Mogan Enerji ve Artemis Halı halka açılıyor

SPK bültenine göre, Kurul Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ’nin pay başına 11,33 liradan, Artemis Halı AŞ’nin ise 25,35 liradan halka arz edilmesine onay verdi. Böylece iki şirket de, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak.

Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ, elektrik üretimi, dağıtımı ve ticareti alanlarında faaliyet gösteren bir şirket. Şirketin portföyünde, doğalgaz, rüzgar, hidroelektrik ve güneş enerjisi santralleri bulunuyor.

Mardin'de minibüs ile motosiklet çarpıştı: 2  ağır yaralı Mardin'de minibüs ile motosiklet çarpıştı: 2 ağır yaralı

Artemis Halı AŞ ise, halı üretimi ve satışı yapan bir şirket. Şirket, Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika kıtalarında da pazar payına sahip.

SPK, sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracına da onay verdi

SPK, bülteninde, birçok şirketin sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracı başvurularını da onayladığını duyurdu. Buna göre, Türkiye İş Bankası AŞ’nin 15 milyar lira, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 70 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvuruları kabul edildi.

SPK, ayrıca Deniz Faktoring AŞ’nin 8 milyar lira, Garanti Filo Yönetim Hizmetleri AŞ’nin 6 milyar 900 milyon lira, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 989 milyon lira, Bilkom Bilişim Hizmetleri AŞ’nin 1 milyar 350 milyon lira ve Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ’nin 200 milyon avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurularını da onayladı.

SPK, kaldıraçlı işlem yaptıran web sitelerine erişim engeli istedi

SPK, bülteninde, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 47 web sitesine erişim engeli getirilmesi için gerekli hukuki işlemi başlattığını bildirdi. SPK, bu web sitelerinin, Türkiye’de faaliyet gösteren aracı kurumların yetkileri olmadan, yatırımcılara kaldıraçlı işlem yaptırdığını, bu durumun da yatırımcıların haklarını ve güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

SPK, ayrıca 3 kişi ve 1 internet sitesi içerik sağlayıcıları ile adına kayıtlı telefon hattı kullandıran kişiler hakkında da suç duyurusunda bulundu. SPK, bu kişi ve kurumların, yatırımcılara yalan yanlış bilgiler vererek, yatırım tavsiyesi ve portföy yönetimi yaptıklarını, bu şekilde yatırımcıları dolandırdıklarını tespit etti.

Kaynak: AA