Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi’nin Kültür için Alan tarafından desteklenen ‘Hiçbir Şey Olmadığında’ güncel sanat projesinin sergisi 9 Ekim saat 19:00’da  Çatı Sanat Alan’ında açılıyor. Fransız sosyolog ve edebiyatçı Georges Perec’in “Hiçbir şey olmadığında, ne oluyor?” sorusundan yola çıkan sergi, gündelik hayatımızda önemsiz ve değersiz görünen şeyleri, sıradanı sorgulamak üzere gündelik hayatın kendi dinamiği ve ritmi içinde günümüz koşullarında giderek daralan hayatımıza yeniden bakmayı deniyor.

Farklı disiplinlerden bağımsız sanatçıları buluşturarak, sanatçıların tanıklıkları, deneyim aktarımları ya da sezgisel üretimleriyle gündelik hayatın beslendiği sisteme, sıradan olana, üzerinde hiç düşünmediklerimize yakından bakmayı amaçlayan sergide, Ali Kanal, Aslıhan Güçlü, Ateş Alpar, Can Tanrıseven, Didem Erişkin, Ekin İdiman, Kıvılcım S. Güngörün, Selin Yağmur Sönmez, Sezgi Abalı, Okan Pulat, Zekiye Buğurcu, Zeynep Merve Çiçek’in çalışmaları yer alıyor. Serginin küratörlüğünü ise Günseli Baki ve Yücel Tunca üstleniyor.

Sergiye inisiyatifin YouTube kanalından Mayıs ayından Ağustos ayına kadar çevrimiçi gerçekleştirilen; Seher Uysal, Ezgi Bakçay, Rafet Arslan, Metehan Özcan, Orhan Cem Çetin, Zeyno Pekünlü, Ekmel Ertan, Sezgi Abalı, Serhan Ada, Selin Yağmur Sönmez ve Yücel Tunca’nın kendi sanatsal pratiklerini ve gündelik hayat bağlamında sanat ilişkisini anlatan “Gündelik Hayatın Sanatı Konuşmaları”  dizisi eşlik ediyor.

Projenin tüm üretimleri sergiyle birlikte açılacak olan www.hicbirseyolmadiginda.com web sitesinde yer alırken, sergi kitabı 9 Ekim’de Çatı Sanat Alanı’nda izleyicilerle buluşuyor.

Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi Hakkında:

Sarı Denizaltı, görsel sanat ve görsel kültür üzerine projeler üreten; sergiler, söyleşiler ve atölyeler düzenleyen, kâr amacı gütmeyen bağımsız bir sanat inisiyatifi olarak Günseli Baki ve Yücel Tunca tarafından kuruldu ve Mart 2018’ de İzmir, Bergama’da çalışmalarına başladı. Farklı konu, fikir ve kavramlar üzerinden bir diyalog ortamı oluşturmayı hedefleyen inisiyatif, diğer sanat disiplinleriyle de etkileşimde bulunan güncel fotoğraf çalışmalarını destekler ve bu üretimlerin gerçekleştirilmesi için alan açar. Hiyerarşik, cinsiyetçi, ırkçı ve milliyetçi yaklaşımları reddeden, üretimlerini evrensel bir bakışla gerçekleştirmeye özen gösteren Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi, bireysel proje bazlı üretimlerinin yanı sıra ortak çalışma ve kolektif üretimi önemser, bu bağlamda çağrılı kolektif sergiler ile görsel sanatlar alanında bilgi, düşünce ve deneyim paylaşımına katkıda bulunacak söyleşiler ve atölyeler düzenler.