Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, grevin İZBAN'a zarar ettirdiğini söyledi. Zararın zam maliyetinden fazla olduğuna dikkat çeken Ervüz, yetkilileri uzlaşmaya çağırdı.

İzmir'in toplu taşımada yoğun olarak kullandığı İZBAN'da grev devam ederken, Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, 8'inci gününü geride bırakan grevin İZBAN'a büyük zarar ettirdiğini söyledi. İZBAN'ın ettiği zararın verilecek zam maliyetten daha fazla olduğunu belirten Ervüz, yetkilileri uzlaşmaya çağırdı.

1 milyon fazla


Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, İZBAN'ın yaptığı zararın gün geçtikçe arttığını söyledi. Grevin, istedikleri zam oranının işverene bir yıllık maliyetinden daha çok zarar ettirdiğinden bahseden Ervüz, “Bizim 366 işçimiz için yüzde 27'lik zam oranı ile İZBAN'ın maliyeti bir yılda, 2 milyon 648 bin 746 lira olacak. Ama şuan İZBAN'ın yaptığı zarar ise bir yıllık maliyetten 1 milyon daha fazla. İZBAN'ın 8 günde yaptığı zarar 3 milyon 624 bin lira. Biz uzlaşma sağlanmadığı sürece grevi bırakmayacağız. Bu da işvereni daha büyük zarara sokacak” diye konuştu.


Uzlaşılmalı


İZBAN kullanan İzmirlilerin mağdur olduklarını dile getiren Ervüz, şöyle devam etti: “İzmirlileri mağdur ediyorlar. Bizim istediğimiz zammı kabul edip uzlaşma sağlansa işveren karlı çıkacak. Ama bu işin içerisinde farklı şeyler var. Şu an belediyede 24 bin kişi sözleşme bekliyor. Bize zam yapmaları demek, sözleşme bekleyen 24 bin kişiye söz hakkının doğması demek. Biz olayların perde arkasını görüyoruz ama vatandaş olayların perde arkasını göremez. Anlayamaz. Hem vatandaşların hem de işçilerin iyiliği için bir orta yol bulunmalı. Uzlaşılmalı.” 9 gündür grevin devam ettiğini belirten Başkan Ervüz, grev başladığından beri hiçbir yetkilinin kendisi ile irtibata geçmediğini söyledi.