Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye yeni yıla soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında giriyor ancak yılbaşı gecesinin klasikleşmiş manzaralarından olan kar birçok şehirde gözlenmeyecek. İzmir yeni yıla sert rüzgarla girecek, İstanbul ve Ankara'da ise yağmur var.

2019’un son gününü bugün geride bırakacağız ve 2020’ye merhaba diyeceğiz. Bu gece yeni yılı kutlamak isteyen vatandaşlar kutlama planlarını hava durumuna göre şekillendiriyor. Türkiye’nin birçok kentinde bu gece soğuk ve yağışlı bir hava bekleniyor ancak kar yağışı çok küçük bir alanı etkileyecek. Yılbaşı gecesi kar beklenen iller Hakkari, Bitlis ve Van. İç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, Ege’de rüzgar etkili olacak.

İzmir’de yılbaşı gecesi havanın çok bulutlu olması bekleniyor. Gece sıcaklar 7 dereceye kadar inerken sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul yeni yıla yağmurla girecek

İstanbul’da bugün gün boyunca aralıklarla yağmur bekleniyor. Rüzgar yer yer hızını artırırken gündüz hava sıcaklıkları en yüksek 8 derece olacak. Gece ise havanın 5 derecenin altına inmesi bekleniyor.

Ankara’da soğuk var kar yok

Ankara’da yeni yıla girerken hava sıcaklıkları 2 dereceye kadar düşecek ancak kar beklenmiyor. Başkent’te yılbaşı gecesinde hafif yağmur bekleniyor.