Başarılarıyla ulusal ve uluslararası birçok yarışmada karikatür ve sayfa düzeni kategorisinde 30'dan fazla ödül alan Taş'ın ölümü, İzmir basın camiasında ve Yeni Asır'da büyük üzüntü yarattı. Sevecenliği, dostluğu ve sayfa mizanpajındaki başarısıyla tanınan Taş'ın cenazesinin bugün (26 Ekim) memleketi Niğde'nin Bor ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Yeni Asır'da sayfa sekreteri olarak çalışan 52 yaşındaki mesai arkadaşımız Ali Osman Taş, meslek hayatına gönüllü olarak ulusal karikatür dergilerine çizdiği karikatürlerle başladı. 28 yıldır Yeni Asır'da çalışan Taş, yaklaşık iki ay önce karaciğer rahatsızlığı nedeni ile hastaneye kaldırıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde bir süre kaldıktan sonra tedavisine özel bir hastanede devam edilen Taş, dün öğle saatlerinde çoklu organ yetmezliğine bağlı solunum yetmezliği nedeni ile hayatını kaybetti.

Bekar olan Taş ölümü ile başta Yeni Asır'daki mesai arkadaşları olmak üzere İzmir basın camiasını derinden üzdü. Sevecenliği, çalışkanlığı ve dostluğu ile adeta herkesin gönlünde taht kuran Taş, Yeni Asır'da sayfa sekreteri olarak çalıştığı 28 yıllık süreçte, ulusal ve uluslararası dalda sayısız ödüle aldı. Sayfa mizanpajının yanı sıra karikatür sanatında da başarılı işlere imza atan Taş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması', 21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması', Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cemal Nadir Güler anısına gerçekleştirdiği '1. Ulusalararası Bursa Cemal Nadir Karikatür Yarışması' başta olmak üzere mesleki birçok yarışmada, 30'un üzerinde ödül aldı.

Cenazesi özel hastaneden alındıktan sonra Yeni Asır Gazetesi önüne getirilen Taş'ın yakınlarının isteği üzerine memleketi Niğde'nin Bor ilçesinden son yolculuğuna gönderileceği ifade edildi. Yeni Asır Gazetesi olarak mesai arkadaşımız Ali Osman Taş'a rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileriz.