Behçet Uz Çocuk Vakfı ile işbirliği yapan Özel Sevgi Durağı Anaokulu, "Gülümse Sen Çocuk" kampanyası kapsamında hazırladığı yaren bebekleri köy okullarındaki miniklerle buluşturacak.

Buca'da faaliyet gösteren Özel Sevgi Durağı Anaokulu, Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü Yaren Bebek Projesi, köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürecek. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde yatan başta lösemi olmak üzere kalp ve böbrek rahatsızlığı bulunan miniklerden yaren bebekleri satın alan anaokulu, daha sonra toplanan 165 bebeği veliler ve öğrenciler yardımıyla giydirip hazır hale getirdi. Yaren bebekler, önümüzdeki hafta Şanlıurfa Geçittepe İlkokulu ile birlikte maddi güçlük çeken bölgelerdeki eğitim kurumlarına gidecek. Anaokul Müdürü Tuğba Şen, böyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Amacımız her zaman daha fazla çocuğa ulaşmak ve gülümsetmek. Bu nedenle projemize ‘Gülümse Sen Çocuk’ adı altında devam etmeye karar verdik. Projemizin devamında velilerimizi okulumuza davet ettik. Satın almış olduğumuz bebeklere çocuklarımız ile birlikte kıyafetler tasarlayıp, giydirdik" ifadelerini kullandı.

yaren-anaokolu

ÇOCUKLARA OYUN ARKADAŞI


Etkinliğimizde toplam 165 bebeği giydirip minik dostlarımıza hazırlamış olduk" diyen Tuğba Şen sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimiz, velilerimiz ve bizim için oldukça keyif ve mutluluk verici geçti. Velilerimiz böyle bir projede yer almaktan dolayı bizlere memnuniyetlerini ve mutluluklarını dile getirdiler. Bu etkinlik sayesinde okul, öğrenci ve aile arasındaki işbirliği kuvvetlenmiş oldu. Öğrencilerimiz anneleri ile birlikte etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşarken pek çok kazanım da elde etmiş oldular. Hazırlanmış olan bebeklerimiz ihtiyaç sahibi köy okullarına gönderilerek birçok çocuğun oyun arkadaşı olacak. Güzel yürekli miniklerimiz hiç görmedikleri dostları için özenle hazırladıkları bebeklere notlar yazmayı da ihmal etmediler. Sevgi Durağı Anaokulu Müdürü olarak sevgili öğretmenlerime, değerli velilerime ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."