Haber/ Gökçe ADAR

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın 1 ve 3 No’lu şubeleri, İzmir’de yanan alanların tekrar yeşillendirilmesi için kampanya başlattıklarını duyurdu. İZELMAN binasında yaptıkları basın açıklaması ile kampanyalarını duyuran sendika temsilcileri, İZELMAN çalışanlarının bu konuda duyarlı olduklarının altını çizdi.

Saral: Rantçılara inat

Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, “İzmir'de, 6 bin 500 hektarlık orman alanı yandı. Bu yangında ihmal, teknik, koordinasyon, sevk ve idaredeki eksiklikler gibi nedenlerin olması bizleri daha da üzdü. Çünkü yangın önlenebilecekken önlenemedi ve söndürülemeyerek yayılarak büyüdü. DİSK/Genel-İş 1 ve 3 No’lu şubeler olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş. ile birlikte gözünü rant bürümüşlere inat orman alanlarımızı yeniden yeşillendireceğiz. Onlar karını arttırıp doğaya zarar verirken bizler aşımızdan arttırıp doğaya vereceğiz” diye konuştu.

İZELMAN hatıra ormanı

Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, “Hem İZELMAN personeli hem ESHOT personeli bu konuda oldukça duyarlı davrandılar. Biz bu kampanyada dikilecek fidanların İZELMAN çalışanları olarak hatıra ormanı şeklinde isimlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu. Açıklamaya katılan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise şöyle konuştu: “Biz, DİSK olarak, sadece işçilerin sosyal ekonomik durumu için mücadele veren bir sendika değiliz. İZELMAN da sosyal dayanışmalara önem veren bir kuruluş. Birlikte, daha önce de bir orman kampanyası ve engelli arkadaşlarımız için tekerlekli sandalye kampanyası başlatmıştık. İzmir’in ciğerleri yandı ama biz bu ciğerlerde çiçekler açması için böyle bir kampanyayı başlattık. Bu kampanyanın öncülüğünü yapan İZELMAN ve 1 ve 3 No’lu şubemize teşekkür ediyorum.”

Soyer'e uçak desteği

İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, yanan ağaçlarla birlikte, doğaya ve demokrasiye saldırı yapıldığının altını çizerek, Tunç Soyer’in yangın alanları için uçak alması durumunda destek olacaklarını ifade etti.