İş ve ekonomi dünyasının duayenlerini ‘Yarın İçin Hayal Et’ ana teması altında buluşturacak 3. Ege Ekonomik Forumu’na yabancı konuklar katılamayacak. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri, TOBB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Bornova Belediyesi katkıları, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Özgencil Grup işbirliği ile “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” yaratmak amacıyla İzmir’in önde gelen kuruluşları İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İESOB katkılarıyla üçüncü kez düzenlenen Ege Ekonomik Forumu, 13-14 Kasım tarihlerinde İzmir Swissotel’de yapılacak. İki gün sürecek ve iş çevrelerini buluşturacak olan zirvenin yabancı konuklarına seyahat sigorta şirketleri sigorta yapmayınca bu yıl zirve yabancı konuklar olmadan gerçekleştirilecek.

Soyer: Katılımları şart

Zirvenin 3 yıl boyunca sponsorluğunu yapan Özgencil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil, bu durumun kendilerini üzdüğünü belirtirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in gerçek bir marka kent olması için bu tür organizasyonlara yabancı uzman ve katılımcıların katılımlarının şart olduğunu söyleyedi. Soyer, bu tür engellerin aşılması için ellerinden gelen her çabayı harcayacaklarını belirtti. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ise geleceğin dünyasını şekillendirilebilmek adına bu forumu düzenlediklerini, İzmir’in bu politikaların üretilmesinde söz sahibi olmasını istediklerini vurguladı.
 

Bakanlar İzmir'de olacak

Forumun açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapacak. Forumun ikinci gününe Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konuk olacak. Forumun ikinci gün kapanışını ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gerçekleştirecek. Ana teması “Yarın İçin Hayal Et” olan forumun kalkınmaya çok büyük etkisinin olacağını vurgulayan Susam, “İzmir ve Ege bölgesi için birlikte düşünce üreterek hareket etmek istiyoruz. Geleceğin dünyasını şekillendirilebilmek adına bu forumu düzenliyoruz. İzmir sınırları içinde dernekler, odalar, sivil toplum örgütleri ve belediyelerimizle yerel kalkınma için çalışıyoruz” dedi.

Vizyon belirlenecek

Forumun sadece İzmir için değil, tüm Ege’yi kapsayan bir etkinlik olduğunu belirten Tunç Soyer, “Küreselleşmeyi iyi okumak için bu foruma çok önem veriyorum. Teması çok iyi düşünülmüş hem geçmişten ders alan hem anı yakalayabilecek hem de gelecek vizyonu belirleyebilecek bir etkinlik olacak. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı bu tarihi misyonu üstlenmiş durumdadır” dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Türkiye’nin en güzel topraklarında silikon vadisi yaratabilmek için forumun önemli olduğunu belirtti.