Nevşehir'den dün sosyal medyaya düşen bir video infial yarattı. Acıgöl Belediyesi, temizlik işçilerinin, çekilen görüntülerde sokak köpeklerini çöp kamyonunda öğüterek öldürdüğü iddia edildi.

Kan donduran haber, TV8 ekranlarında yayınlanan ve Hakan Ural ile Seda Akgül'ün sunduğu “Gel Konuşalım” isimli programda da gündeme geldi. Haberin videosunu yayınlandığı programda sunucular, vahşet haberi nedeniyle programı telefonlarını kilitlendiğini, görgü tanığı olduklarını söyleyen isimleri nde aradığını belirtti. Nevşehir Belediyesi ve Acıgöl Belediyesi'nden herhangi bir açıklama gelmezken, hayvan haklarına yönelik STK'lardan da açıklama gecikmedi.

https://www.facebook.com/haysev/videos/10156543713264182/?t=6

STK'LARDAN ÇAĞRI


Videoyu paylaşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed), tüm hayvanseverleri başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Acıgöl Belediyesi ve Nevşehir Valiliği'ne şikayet dilekçesi göndermeye davet ederek şu mesajı paylaştı; “Köpeği canlı canlı çöp arabasında presleyerek ezip öldüren Nevşehir Acıgöl Belediyesi'ni, Belediye vahşetinin boyutlarını anlatmak için Sn. Cumhurbaşkanının bilgilerine sunuyoruz. Belediyeler kısırlaştırma yapmıyor. Hayvanlar çoğalıp, vatandaş şikayet ettikçe toplayıp öldürüyorlar. Belediyeler de ceza kapsamına alınmadığı takdirde bu vahşetler devam edecek.”
HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ise dün öğle saatlerine sosyal medya hesaplarından şu bilgiyi paylaştı: “Maalesef gelen ihbarlar doğru. Nevşehir Acıgöl kasabasında bir köpeği çöp arabasına alıyorlar. Fakat belediye başkanı aracın çöp kamyonu olmadığını iddia ediyor. Net bilgiye ulaşmaya çalışıyoruz. Hiçbir şey inandırıcı gözükmüyor.”

Nevşehir Valiliğince, Acıgöl ilçesinde, "belediye ekiplerinin sokak köpeğini çöp toplama aracında itlaf ettiği" iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili adli ve idari işlem başlatıldığı belirtildi.