Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatların ertelenmesinden sonra Türkan Özilhan Hastanesi’nde de aynı karar alındı. Türkan Özilhan Hastanesi’nde 15 Eylül’den itibaren acil olanlar da dahil tüm ameliyatların iptal edildiği personele bildirildi.

Korona virüs salgınında 1 Haziran’dan sonra uygulanan normalleşme sürecinde tedbirlere uyulmaması ne yazık ki korkulan sonuçlara neden oldu. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık çalışanlarında Koronavirüs testlerinin pozitif çıkması nedeniyle ameliyatların ertelenmesinden sonra Türkan Özilhan Hastanesi’nden de aynı karar alındı. Türkan Özilhan Hastanesi’nde 15 Eylül’den itibaren acil olanlar da dahil tüm ameliyatların iptal edildiği personele bildirildi.

Tabip Odası Başkanı Çamlı’dan önemli uyarı

Korona virüs salgını mücadelesinde sağlık çalışanlarının önemine dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Türkiye’deki 280 bin pozitif vakanın 30 bini aşkını sağlık çalışanı. Sağlık çalışanları 10 kat daha büyük risk altında. Mutlaka sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzenlenmesi gerekiyor. Koruyucu ekipmanların eksiksiz, aksatılmadan dağıtılması lazım. Sağlık çalışanlarının iş yükleri ve çalışma saatleri gözden geçirilmeli. Sağlık çalışanlarını kaybedersek pandemi mücadelesini kaybederiz. Sağlık hizmetleri durur. Pandemi ile en önde savaşanların kaybedilmesinin çok ciddi sonuçları olur” dedi.