Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile makamında bir araya gelerek, başkana hem mevcut çalışmalar için teşekkür etti hem de ilçelerindeki bazı konularda destek talep etti.

SEHAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevziye Özkan, “Bornova Gökdere’de yapımı süren Köpek Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’nin temel atma töreninde kendisine el yazısı ile kaleme aldığım bir mektubu vermiştim. Başkanımız birkaç gün sonra bizi görüşmek için belediyeye davet etti. SEHAYDER üyeleri olarak ince daveti için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Görüşmede Başkan Soyer’e hem büyükşehir belediyesinin başta kısırlaştırma olmak üzere önemli konularda hayata geçirdiği projeler için teşekkür ettiklerini hem de Seferihisar’daki bazı sorunları aktararak çözüm yollarını görüştüklerini ileten Özkan, şunları aktardı:

Kısırlaştırma teşekkürü

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten hemen sonra Sayın Tunç Soyer'e HayKonfed olarak brifing vermiştik. Brifingde sokak hayvanlarının sorunlarının yegane çözümünün kısırlaştırma yani nüfusun kontrol altına alınması olduğunu bildirdik ve ilçeler için takviye veteriner hekimler, tıbbi malzeme ve araç temini talep etmiştik. Tunç Başkanımız bu talepler için talimatlarını verdi. Büyükşehir’in kentin 7 noktasında başlattığı kısırlaştırma çalışmaları bu anlamda bizim için çok değerli. 2020 yılı başında Seferihisar’da göreve başlayan veteriner hekim ve iki yardımcı eleman öncelikle bakımevi içinde kısırlaştırma bekleyen kedi ve köpeklerimiz için ardından Seferihisar sokaklarında, sonrasında Menderes ilçesinde görevlerine ciddiyetle devam ediyorlar. Başkanımıza bunun için teşekkürlerimizi ilettik.

Toplantıda bizim asıl görüştüğümüz konu ise Seferihisar oldu. Biliyorsunuz Tunç Soyer uzun yıllar ilçemizin belediye başkanlığını başarıyla yürütmüştü, bu anlamda ilçenin genel durumu hakkında bilgi sahibi. Biz SEHAYDER olarak özellikle bakımevindeki çalışmalar konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Belediyemizin kısıtlı maddi imkanları, ilçe belediye başkanımızın sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 2 aydır makamından uzak oluşu ve bir de pandemi sebebiyle bakımevine yeterli kaynak aktarılamıyor. Bakımevinde personel sayısının azlığı da besleme ve temizlik gibi temel çalışmaların bile aksamasına yol açıyor. Hayvanların gerektiği şekilde bakım ve tedavilerinin gerçekleşmemesi bizi üzüyor. Fiziki konularda başkanımızdan destek rica ettik. Kendisi de Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlar dahilinde her türlü konuda bizlere yardımcı olacağının sözünü verdi.”

Çözüm odaklı yaklaşım

Başkan Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek alacakları konuları ise şu şekilde sıraladı:

“Bakımevindeki fiziki iyileştirmeler için yardımcı olunacak.

Düzenli olarak mama desteği verilecek ki zaten bayram ile birlikte hemen bu çalışma başlatıldı.

Tedavi ve kısırlaştırmalarla ilgili malzeme sıkıntısı yaşandığı takdirde, Menderes Bölgesi Kısırlaştırma Noktası’ndan yardım temin edilebilecek.

Ayrıca bakımevinde STK’ların çalışmalarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için bir yer yapılması konusunda da yine destek sağlanacak.

Tunç Başkanımızın çözüm odaklı yaklaşımı bize her zaman umut veriyor. Dilediğimiz Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlar için yapmış olduğu çalışmaların tüm ilçe belediyelerine de örnek olması ve ilham vermesi. Her işi maalesef Büyükşehir Belediyesi’nden beklemek haksızlık olur, bu bakımdan ilçe belediyelerinin hayvanlarla ilgili projelerde daha fazla çaba göstermelerini temenni ediyoruz.”

STK’larla işbirliği şart

Son olarak STK-belediye işbirliğinin de öneminin altını çizen Özkan, “STK’larla belediyelerin el ele gönül gönüle çalışmaları daima olumlu sonuçlar veriyor. Belediyelerin STK’ları uzaklaştırmak yerine onlarla uzlaşmaları ile her alanda iyileştirme sağlanabileceğine inanıyoruz. Biz Seferihisar’da maalesef son dönemde bakımevi ile ilgili konularda diyalog sıkıntısı yaşıyoruz. Bunun da çözümü için her zaman adım atmaya hazır olduğumuzu buradan bir kez daha duyurmak istiyorum” dedi.