Haber / Gökçe ADAR

İzmir'de yaşayan lise öğrencisi Ceylin Kubalı, 2017 yılının Ocak ayında, sağlık sorunları sebebiyle hastaneye gitti. Yapılan Tetkiklerin ardından beyninde tümöre rastlanan Kubalı'ya, kanser teşhisi konuldu. İzmir'de bir hastanede ameliyat edilen Kubalı, ailesinin kararıyla ABD'nin Memphis kentindeki bir araştıma hastanesine gitti. Hastanede 1.5 yıl tedavi gören Kubalı, 2 ay komada kaldı. Uzun zaman konuşma ve yürüme güçlüğü çeken Kubalı, aldığı kemoterapi ve radyoterapi sürecinin ardından eski sağlığına kavuştu. Yurt dışında tedavi görürken hastanedeki gönüllülerden etkilenen Kubalı, Türkiye'ye döndükten sonra kanser hastalığıyla mücadele eden çocukların tedavisi için çalışmaya karar verdi. Çanta, cüzdan, telefon kılıfları gibi el işi ürünler yapan Kubalı, Hasta Çocuk Evleri Derneği'yle iletişime geçti. Kubalı ürünlerini, derneğin destek veridiği kanser hastası çocukların tedavi masrafı için satmaya başladı. Sosyal medya hesabı açan ve ürünlerini paylaşan Kubalı'ya pek çok yardımsever de destek oldu.

BAĞIŞÇI OLDU

Her sattığı üründen sonra büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kubalı, “Benim için çok zorlu günlerdi. Kanser hastası her çocuğun güçlük çektiğini biliyordum. Bu hastalıkta umudun ve desteğin çok önemli olduğunu gördüm. Benim gibi olan çocuklar için bir şeyler yapmaya karar verdim. Giymediğim kotlarımı ve evdeki eski çarşafları değerlendirerek, çantalar, cüzdanlar yaptım. Açtığım sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Sonrasında İzmir Hasta Çocukları Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan'la tanıştım. Derneklerine bağışta bulunacağımdan ve hastalığımdan bahsettim. Sosyal medyamda, ürünlerin derneğe bağış amacıyla satılacağını duyurdum. Zaman içerisinde destekler arttı. Tüm kazandığım gelir, hasta çocuklara umut olmaya başladı. Bu da benim için inanılmaz büyük mutluluk” diye konuştu. 

DESTEĞE DEVAM

Hala denge kayıplarının olduğu ve vücudunda titremelerin meydana geldiğini söyleyen Kubalı, hasta çocuklar için desteğe devam edeceğini belirtti. Kubalı, 2 ay komada kaldım, konuşmak, yürüyebilmek bunlar benim için birer mucizeydi. Bir süre konuşma güçlüğü çektim, konuşabilmek bir hayaldi. Bunu başardığımı gördükçe daha da gurur duyuyorum kendimle ancak hala vücudumunda zaman zaman titremeler oluyor, çok fazla ayakta durduğumda denge kayıpları yaşıyorum. Fizik tedavim devam ediyor, daha da iyi olacağıma inanıyorum. Nefes aldığım sürece, hasta arkadaşlarıma büyüklerime yardım etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

'Koca denizde bir damla'

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Ozan, Ceylin'in kanser hastaları için umut olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Ceylin, yaşından büyük bir projeye adım attı. Hem kendisi gibi kanser tedavisi gören çocuklara umut oldu hem de onların da bir şey yapabileceklerini kanıtladı. Destek çok önemli, önemli olan maddiyat değil. 'Kanser öldürmez, umutsuzluk öldürür' lafı gerçekten çok doğru. Umuda ne kadar sarılırsanız, o kadar yaşama sevinciniz oluyor. Ceylin, koca bir denizde bir damla. Bu damla da herhalde bir okyanusa dönüşecek. O kadar çok sevenleri ve takip edenleri var ki. Onun desteği bizim için çok kıymetli.”