Haber/ Didar DEMİRCİ

Gaziemir Belediyesinde, memurlarla imzalan Toplu İş Sözleşmesinin Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından feshedildiğini dile getiren Tüm Yerel Sen Başkanı Özgür Işık, 224 gündür çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalıştıklarını, toplu iş sözleşmesiyle elde ettikleri haklarının geri verilmesini istediklerinin altını çizdi. Tüm Yerel Sen üyelerinin ve kendisinin Sarnıç Ar-Ge birimine sürgün edildiğini iddia ederek ve bunu ‘mobbing’ olarak değerlendiren Işık, “Gaziemir Belediyesi’nde, Toplu Sözleşme hakkımız için iş bırakma, tabut eylemi, yürüyüşler, halka bildiri, imza çadırı vb. eylemler ile üyelerimizin sesini duyurmaya çalıştık. Tek taraflı kesilen Toplu Sözleşme hakkımız için mücadelemiz devam ederken, Halil Arda, hakkını arayan memurlara, yıllık izinlerini kullandırmamış, hakkını arayan üyelerimizi, Sarnıç Ar-Ge Birimine sürerek mobbing uygulamıştır” dedi.

“Arda’nın tutumu düşmancadır”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bu tutumunu mobbing, psikolojik tacız, zorbalık olarak değerlendiren Işık, “Halil Arda’nın üyelerimize uyguladığı mobbing, kendilerine, iş ve sosyal çevrelerine, fiziksel ve ruhsal sağlıklarına, ailelerine, psikolojilerine, sağlıklarına, iş verimine önemli zararlar veren olumsuz, acımasız ve düşmanca bir tutumdur” diye konuştu.

Işık, 2011/2 sayılı Başbakanlık Genelgesinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “İşyerlerinde Psikolojik Taciz (Mobbing) Bilgilendirme Rehberi’nden ve Türk Dil Kurumu’ndan ‘mobbing’in tanımlarını tek tek sıralayarak, “Tüm bu açıklamalar, tanımlar gösteriyor ki mobbing, kimi yöneticilerin elinde psikolojik kırbaç olarak kullanılıyor” dedi.

Hukuk yoluna gidiyorlar

Sürecin ilk gününden beri söz konusu noktaya gelmemek için uyarılarda bulunduklarını ancak, ciddiye alınmadıklarını, memurları yok saydıklarını dile getiren Işık, “Bu işin bundan sonra bedelini de ödemeye mahkûmdurlar. Kim emekçinin, memurun; hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle uğraşırsa en ağır bedeli ödeyeceğinden ve bu bedelin ödemesi için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Artık Gaziemir için ok yaydan çıkmıştır. Üyelerimizin mağduriyetini gidermek için yargı yolu başta olmak üzere ne gerekiyorsa yapılacaktır. Gaziemir Belediyesinde gasp edilen Toplu Sözleşme hakkımıza, kavuşuncaya ve mobbing sona erene kadar tüm gücümüzle ve inancımızla, Gaziemir emekçilerinin yanında olmaya, onlarla birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin Toplu Sözleşme hakkını ne Halil Arda'ya, ne onun hukuksuz ‘Hukuk Danışmanı’na, ne de Onursal Koordinatörüne asla ama asla kurban etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.