Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, TRT'de sosyal medya paylaşımlarından dolayı, 8'i Haber-Sen, 4'ü de Türk Haber-Sen üyesi 12 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.


Haber / Umut KARAKOYUN

KESK'e bağlı Basın Yayın ve İletişim Sendikası (Haber-Sen) İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde kameraman olarak görev yapan Binali Erdoğan'ın, TRT Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla devlet memurluğundan çıkarılmasının ardından, 12 personel hakkında daha soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sosyal medya paylaşımlarından dolayı haklarında soruşturma başlatılan çalışanlardan 8'i Haber-Sen, 4'ü ise Türk Haber-Sen üyesi. Müfettişler tarafından ifadeleri alınan personele, iddiaya göre sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile Binali Erdoğan'ın başkanlık karşıtı paylaşımlarını neden beğendikleri soruldu.

BEĞENMEK DE SUÇ

Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, tüm bu gelişmeler için 'Siyasi iradenin kamu kurumlarında uyguladığı politika' derken, kendilerinin de TRT'de örgütlenmeye çalıştıklarını ve TRT'de yapılan haksızlığa hukuksuzluğa karşı çıkan bir sendika olduklarını belirtti. Bu nedenle siyasetçilerin bundan rahatsızlık duyduğunu ileri süren Ali Yılbaşı; “Biz bunun TRT ile sınırlı olduğunu düşünmüyoruz. Kamuda ve genelde ülkemizde sosyal medya paylaşımları nedeniyle pek çok insanın işten atıldığı, cezalandırıldığı bir dönemdeyiz. Ve bu giderek yaygınlaşıyor” dedi.

Paylaşımın ötesinde artık hükümet aleyhine yapılan paylaşımları beğenmenin de suç olduğunu ifade eden Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı; “İnsanlar paylaşımı beğendiklerinde dahi suç unsuru olup soruşturmaya tabi tutuluyorlar” dedi. Yılbaşı, demokrasinin en temel kriterlerinin güvence altında olmadığı ülkede, yaşam hakkının da
risk altında olduğunu savundu. Yılbaşı, şunları söyledi: “İnsanların özel hayatlarına giriliyor, düşüncelerini ifade etme özgürlükleri engelleniyor, çalışanlar farklı siyasi düşüncelerinden dolayı cezalandırılıyor. Bir hukuksuzluk söz konusu olduğunda savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Uluslar arası basın kuruluşlarıyla da konuyu paylaşacağız. Parlementoya taşıyacağız.”