TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Mimarlık Merkezi'nde açıklama yaparak, "İnsanca bir yaşam için alanlardayız" dedi. TMMOB İKK Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, emeklerine, mesleklerine ve haklarına sahip çıkmak, sorunlarına çözüm bulmak için kampanya yürüttüklerini söyledi.

Kriz döneminde işsizlik sorununun çözülmesini ve diplomalı işsizliğin ortadan kaldırılmasını istediklerini belirten Akdemir, "Mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdamının artırılmasını ve tüm meslektaşlarımız için kadrolu güvenceli istihdam sağlanmasını istedik. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın ek göstergelerinin artırılarak, ücretlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedik. SGK ile TMMOB arasında ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının asgari ücret denetim protokolünün ivedilikle yürürlüğe konulmasını istedik" dedi.

tmmob-izmir-il-koordinasyon-kurulu-emegimize-ve-meslegimize-hip-cikiyoruz-957029-1.

Krizin tüm yükünün emekçilere yıkılmayacağı insanca yaşanabilecek bir gelir düzeyi ve adil bir vergi sistemi istediklerini dile getiren Akdemir, "Ne yazık ki siyasi iktidar tüm taleplerimize kulak tıkadı. Bütçe görüşmelerini halkın sorunlarının çözümü için bir fırsat olarak kullanmak yerine, muhalefet milletvekilleri ile laf yarıştırmak, kavgaya tutuşmak için kullandı. Siyasi iktidar halkın taleplerine kulak tıkadıkça, halkın sorunlarını göz ardı ettikçe kriz daha da büyüyor. Tüm ülke olarak her gün daha fazla yoksullaşırken, borçlarımız daha da artıyor" diye konuştu.

'EMEĞİYLE GEÇİNEN HERKESİN SESİ OLACAĞIZ'

Akdemir şunları söyledi: "Siyasi iktidar, paramızın pula dönmesini, geniş halk kesimlerinin yoksullaşmasını, reel ücret kaybını engelleyemediği için şimdi bu sefaletimizi kalıcı hale getirecek bir ekonomik düzeni bize kurtuluş olarak sunmaya çalışıyor. Yoksullukta uzlaşmayacağız! İktidarın bize dayattığı bu kadere teslim olmayacağız! Emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız! Sorunlarımızı görmezden gelen iktidara inat, sorunlarımıza hep birlikte çözüm üreteceğiz. Meslektaşlarımızın taleplerinin taşıyıcısı, emeğiyle geçinen tüm toplumsal kesimlerin gür sesi olacağız."