Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın korona virüs salgını nedeniyle özel tiyatrolara 12 milyon liralık destek verecekti. Ancak söz konusu destekten akaryakıt, gıda, inşaat ve ayakkabı boyası şirketi gibi tiyatroyla ilişkisi ancak izlemek olan şirketler de yararlandı.

328 özel tiyatro kapsamında destek dağıtılan 198 kurum içerisinde “Petrol Ürünleri Otomotiv İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Limited Şirketi”, “Teknik Debi Mühendislik İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi” ve “Trakya Kapaklı Kuyumculuk Emlak İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi” gibi tiyatrolarla ilgili olmayan sektörler yer aldı.

Başvuru yapan 198 kurum içerisinde yer alan bu şirketlerden bazıları ise destekten iki hafta önce kurulmuş. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre konuyu soru önergesiyle TBMM'ye taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi durumu 'skandal' olarak niteledi. İlgezdi, 123 farklı sektörden firmanın destekten yararlandığını tespit etti.

İlgezdi, salgın nedeniyle sahneye çıkamayan birçok tiyatronun, “Borcu yoktur” yazısı alamadığı için başvuru dahi yapamadığını belirterek, “Ferhan Şensoy, Yasemin Yalçın, Genco Erkal, Metin Zakoğlu, Apartman Sahne, Moda Sahnesi, Oyun Atölyesi, Kadıköy Emek Tiyatrosu, DOT, Baba Sahne, Oyun Sandalı ve Kumbaracı50 gibi tiyatroların hiçbiri destek alamadı. Sanatçılar arasında senden benden ayrımı yapılması kabul edilemez. Tüm tiyatrolar borcu yoktur yazısı zorunluluğu olmadan başvuru yapabilmeli, başvuru yapan tüm tiyatroculara destek olunmalı” dedi.