Haber / Özge Günerken

Sosyal medya üzerinden bağış için hesap numaraları paylaşıldı. Ayrıca online fidan bağışı yapmayı tercih edenler de www.tema.org.tr/yenidenyesertecegiz adresi üzerinden bunu gerçekleştirebilecek. SMS ile bağışlar için ise 3464’e FİDAN yazıp SMS göndermek yeterli olacak.

Her bağışın takipçisiyiz

Öte yandan TEMA Vakfı resmi internet adresi üzerinden kamuoyu ile bir açıklama da paylaştı. Türkiye’de tüm ağaçlandırma faaliyetlerinin yasaya göre Orman Genel Müdürlüğü yetkisinde yapılabildiği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Ağaçlandırma bir devlet sorumluluğu olup, TEMA Vakfı ile benzer diğer kuruluşlar veya kişiler, bağış ve yardımlarıyla buna destek olmaktadır.

Sivil toplum kuruluşlarına yapılan bağış ve yardımların yönetilmesi, mutlaka hukuki denetimi sağlanmış sözleşmeler ile yapılır. TEMA Vakfı’na yapılan bağış ve yardımların sonuçları Vakfımız tarafından sonuna kadar izlenir. TEMA Vakfı, ağaçlandırma faaliyetine tahsisli bağış ve yardımların hedefine ulaşıp ulaşmadığını takip için ilgili kamu kuruluşunu izler ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşır.

TEMA Vakfı olarak yanan alanlar da dahil olmak üzere tüm ağaçlandırma çalışmalarımızı uzun yıllardır Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Bize yapılan her bir bağışın takipçisi olarak, bağışlar sayesinde oluşturduğumuz ağaçlandırma sahalarımızda 3 yıl boyunca sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde olacak şekilde kontrolünü gerçekleştiriyoruz.

Her yıl gerçekleştirdiğimiz kontroller sonucunda TEMA Vakfı bağışçılarının sahalarındaki başarı oranının (minimum %80 başarı hedefi) tespitini yaparak bağışçılarımızı bilgilendiriyoruz.  Her zaman olduğu gibi, yapılan her bir fidan bağışının toprakla buluşması adına konunun takipçisiyiz.”