Özel/Murat ERVİN/Didar DEMİRCİ
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine UKOME tarafından Mithatpaşa Caddesi'nin yaklaşık 2 kilometrelik kısmının 20 Mayıs'tan itibaren tek yön yapılmasını bölge esnafı ve vatandaşlar protesto etmişti. Süreci en başından beri takip eden 9 Eylül Gazetesi esnafın feryadını sayfalarına taşıyarak, işlerin yarı yarıya düştüğünü, akşam evlerine dönenlerin dükkanlardan alışveriş yapamadığını ve bu uygulamanın sürmesi halinde 6 aylık sürede önce işten çıkarmaların ardından da işletmelerin kapanmaya başlayacağını okuyucularına duyurmuştu. Israrlı haberlerimiz üzerine açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Oradaki sorunu çözeceğiz. Bölgeyi, trafiği ve mekanları haftasonu gezdim, kontrol ettim. İlk UKOME toplantısında tek yön konusu eski haline döndürülecek” diyerek esnafa müjdeyi verdi. Vali Köşger'in açıklaması Mithatpaşa esnafı ve vatandaşlarını sevindirirken, UKOME'nin ilk toplantısının yarın yapılacağı öğrenildi.

ANBARLI: TEŞEKKÜR EDERİZ
9 Eylül Gazetesi'nin yaptığı haberlerin sonuç verdiğini söyleyen Göztepe Mahallesi Muhtarı Burcu Anbarlı, şu ifadeleri kullandı: “UKOME kararı daha hayata geçmeden 9 Eylül Gazetesi esnafın yaşayacağı sorunları manşete taşımıştı. UKOME kararının 20 Mayıs'ta uygulamaya geçmesiyle de esnaf ve vatandaşın korkulu rüyası başladı. Esnafımız hızla müşteri kaybederken, özellikle yaşlı vatandaşlarımız da gidecekleri yere daha fazla taksi ücreti ödemek zorunda kaldı. Yaşanan sıkıntı dolayısıyla esnaf ve vatandaş yolu kısa bir süre kapatarak, durumu protesto etti. Geçtiğimiz hafta esnafımızla birlikte sayın valimizi ziyaret ederek, bu sorunun acilen çözüm beklediğini ilettik. Kendisi de bölgeyi ziyaret edip esnafla görüşeceğini bize söylemişti. Hafta sonu bunu yaptığını ve esnafın, vatandaşın haklı olduğunu görmüş olmalı ki; ilk UKOME toplantısında kararın geri alınacağı belirtti. Hem sayın valimize hem de bölgemizin sorununu en başından beri ısrarla takip eden 9 Eylül Gazetesi'ne tüm Göztepeliler adına teşekkür ediyorum.”

'GAZETENİZ SAYESİNDE'
Yalı İş Adamları İşletmeciler Derneği Başkanı Rıfat Erdal da, UKOME kararının alındığı günden itibaren yaşabilecek sıkıntıları dile getiren 9 Eylül Gazetesi'ne teşekkür etti. Erdal, “Karar yürürlüğe girdikten sonra 9 Eylül Gazetesi'nde yazılan tüm sorunlar tek tek başgösterdi. Çok daha önceden hem yetkilileri hem esnafı ve vatandaşı uyaran 9 Eylül Gazetesi'nin bu çabasına müteşekkiriz. Biz de dernek yönetimimizle birlikte gazetenize verdiğiniz destekler için teşekkür ziyareti yapacağız. İyi ki varsınız ve bizlerin sesi oldunuz” ifadelerini kullandı.

Göztepe'de esnaflık yapan ve Vali Köşger'in müjdesini 9 Eylül Gazetesi'nden öğrendiklerini açıklayan Atilla Olgun, Nehir Şeker ve Fırat Kaya ise basının gücünün bir kez daha kanıtlandığını belirtti. Olgun, “Valimiz Köşger'e de böyle bir karar alıp bizleri mutlu ettiği için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Valimize teşekkür ziyareti de yapmak için randevu istedik. Randevu alır almaz teşekküre gideceğiz” dedi.