Sinema sanatçısı Tarık Akan, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı. Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’ndaki anma törenine, Akan’ın ailesi, oyuncu arkadaşları, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Akan’ın sevenleri katıldı.

Sanatçının oğlu Yaşar Özgür Üregül, törende yaptığı konuşmada katılan herkese teşekkür etti. Üregül, babasının vefatının üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Dün olmuş gibi özlüyoruz ama 20 yıldır da yokmuş gibi uzak geliyor şu an. Mükemmel bir babaya tekrar veda ettik bugün” dedi.

Aziz: Onu çok özlüyorum

Akan’ın oyuncu arkadaşı, aynı zamanda Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, “O benim canımın içi arkadaşımdı. Bakırköylü. Hayatın en büyük keşfi ölümmüş ama nedense bu keşif hep bizim sevdiklerimizi buluyor. Her seferinde biraz daha yalnızlaşıyoruz. Ben kendi adıma yalnızım, hele Tarık’tan sonra… Onu çok özlüyorum” diye konuştu. Akan’ın 52 yıllık arkadaşı Zeki İrfanoğlu da Tarık Akan’sız bir hayata alışmanın zor olduğunu belirterek, “Düşünsem aklıma gelmezdi. Sanki 3 saat evvel vermişim gibi toprağa” ifadesini kullandı.

Oyuncu Ahmet Arıman, sanatçıyla Hababam Sınıfı’nda beraber oynadıklarını söyledi ve “Milyonlarca insan var dünyada. Onların birkaç tanesi yıldız bana göre. Hem şekil hem kibarlık, centilmenlik, zariflik olarak” dedi. Tarık Akan’ın bütün bu özellikleri taşıdığını ifade eden Arıman, “Çok zarif, konuşmasını bilen, kibar biriydi. Sırf güzelliği değil, adamın içi de güzeldi. İnsan onun öldüğüne inanamıyor. Çok üzgünüz” açıklamasında bulundu.

Tören, konuşmaların ardından Tarık Akan’ın sevenleri ve Taş Koleji öğrencileri tarafından kabri başına karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.