Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 30 Nisan ile 17 Mayıs arasında tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelgeyle bu uygulamanın kapsamlarını belirledi. 

Ancak genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir madde yer almadı. Sosyal medyada sıkça tartışılan konuyla ilgili ilk bilgi, NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya'dan geldi. Kaya, "Alkol satışı tüm günler yasak olacak. Yapı marketler kapalı olacak. AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak" dedi.

‘Keyfi olarak yasaklıyorlar’

Tekel bayilerinin gelirlerinin yüzde 90'nının alkol satışlarından geldiğini belirten Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Yeşil Gazeteye yaptığı açıklamada 'Bizi kaderimize terk ettiler' tepkisini gösterdi.

Daha önce hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasaklarında da keyfi olarak yasaklama olduğunu hatırlatan Aybaş, “Bu sefer de sanırım pandemiyi ve Ramazan ayını gerekçe gösteriyorlar” yorumunu yaptı.