İzmir Dikili’de bulunan Mehmet Dilsiz Ortaokulu’nda görevli matematik öğretmeni E.S. hakkında eğitici ve öğretici sıfatıyla öğretmenlik mesleğini kullanarak 12 yaşlarında 8 öğrenciye cinsel istismar eyleminde bulunduğu iddia edilerek, 2019 Kasım ayında iddianamede hazırlanmıştı. E.S.’nın yargılanmasında 6’ncı duruşma 12 Ekim 2021 Salı günü Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuksuz yargılanan E.S. ve avukatları güvenlik gerekçesiyle Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Davacı taraf avukatları, Mart ayında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanığın yeniden tutuklanmasını talep etti. Ancak bu talep ‘delil yetersizliği’ nedeniyle reddedildi.

Öğretmenlik mesleğinin itibarını korumakla yükümlü olan Eğitim Sen'in suçtan zarar görmesi nedeniyle Eğitim Sen Genel Merkez Temsilcisi Av. Birgül Değirmenci'nin duruşmaya katılım talebi mahkemece reddedildi.

Duruşma 25 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

“Davanın takipçisi olacağız”

Mahkemenin Eğitim Sen’in katılma talebini reddetmesine ilişkin sorularımıza cevap veren Eğitim Sen Genel Merkez Temsilcisi Av. Değirmenci, “Eğitim Sen olarak suçla zarar gördüğümüzü, öğretmenlik mesleğinin itibarının düşürüldüğünü o nedenle katılmak istediğimizi ilettik ancak talebimiz reddedildi. Reddedilmesiyle beraber karar aşamasından sonra da hukuki süreci devam ettireceğiz. Bu sanık suçu işlerken eğitici öğretici kimliğini kullanarak yapıyor” diye konuştu. Dava sonrası Eğitim Sen, Veli-Der, Bergama Demokrasi Platformu, Dikili Kadın Platformu, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu ve UCİM Bergama Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, çocuk istismarına karşı mücadele edecekleri ifade edilerek, “Davanın takipçisi olacağız” denildi.