Selüloz İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi sırasında ‘’Sıfır’’ zam öneren Avusturya menşeili MM Süperpark Ambalaj’a ait İzmir Torbalı, Karaman ve Gaziantep fabrikalarında 235 işçi ile greve çıktı.

Selüloz İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi yürüttüğü Avusturya menşeili MM Süperpark Ambalaj işvereninin ‘’sıfır zam’’ önerisi üzerine İzmir Torbalı, Karaman ve Gaziantep fabrikalarında 235 işçi ile greve çıktı.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Türk-İş’e bağlı sendikaların İzmir Şube Başkanları, İzmir Torbalı’da bulunan Süperpark Ambalaj Fabrikası’nın grevdeki işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Süleyman Yıldırım, grevin bitirilmesi için işverenle görüşme yürüteceğini, Türkiye’deki enflasyon oranının yüzde 20’ler seviyesinde bulunduğunu, işçilerin haklarını toplu sözleşme masasında alarak, çalışma hayatlarına devam edeceğini bildirdi.
Yıldırım, ‘’Bizler çalışanların, emeğini, alın terini masa başında almasından yanayız. Üretim yaparak sıkıntıları aşabiliriz. Fabrikanın sahiplerinin ekonomik sıkıntıya düştüğü ifade ediliyor. Yaklaşık 6 ay süren toplu işsözleşmesi görüşmesinde, gelinen noktada, sıfır zam demek yanlış olmuştur. Türk-İş olarak biz de devreye gireceğiz. En kısa sürede bu grevin bitirilmesi için gayret göstereceğiz.’’dedi.

‘’SIFIR ZAM OLMAZ’’


Selüloz -İş Sendikası Genel Merkez Uzmanı Aykut Günel de yaptığı açaklamada, yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Avusturya menşeili MM Süperpark Ambalaj’a ait İzmir Torbalı, Karaman ve Gaziantep fabrikalarında 235 işçi ile greve çıktıklarını belirtti.
Günel, şunları kaydetti: "2018 Ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde endüstriyel barış çerçevesinde tüm barışçıl çözüm yollarını kullanarak toplu pazarlık masasını terk etmeyen ve sözleşmenin masada bitmesini isteyen sendikamız, maalesef işverenden aynı özveriyi görememiştir. Ayrıca işveren tarafında toplu pazarlık sürecinde yaşanan yönetim değişikliği ve görüşmelerin aksaması, sürecin önünü tıkayan bir başka etken olmuştur.
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanması için maksimum çaba gösteren sendikamızın ana talebi ücretlerin net ödenmesi olmuştur. Bu işyeri hem sendikalı olmadan önce hem de yabancı sermayeye satılmadan önce de net ücretle çalışmaktaydı. Bu ana talep ekseninde ücret zammı olarak son teklifimizi 380 TL olarak verdik. İşverenin bu teklife karşı cevabı ise “sıfır” zam ve iş güvencesi olmuştur. Görüşme olanaklarını kapatan, iş barışını son derece olumsuz etkileyen ve toplu pazarlık ruhuna yakışmayan bu teklif sonucu sendikamıza grevden başka yol kalmamıştır. Ayrıca toplam 74 maddelik toplu iş sözleşmesinin 50 maddesinde anlaşma sağlanmış, ücretin ve ücrete bağlı sosyal hakların da içinde olduğu 24 madde üzerinde anlaşma sağlanamamıştır. ‘’
Aykut Günel, ‘’Selüloz-İş Sendikası olarak her zaman görüşmelere açık olduğumuzu ve bu grevin taleplerimiz doğrultusunda bir an önce bitirilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Endüstriyel bir araç olarak başvurduğumuz bu onurlu grev, inanıyoruz ki en yakın zamanda her iki taraf açısında da olumlu şekilde sonuçlanacaktır’’diye konuştu.