Geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan İlkokulu'nda bir velinin sınıfında bir öğretmene sözlü ve fiziki şiddette bulunmasına tepki gösteren Eğitim-İş Sendikası, “Güvenlik zaafiyeti endişe verici” dedi.

Konak Mimar Sinan İlkokulu'nda 8 Kasım tarihinde bir öğretmenin bir veli tarafından şiddete maruz kalması üzerine dün okulun önünde toplanan Eğitim-İş Sendikası 1 Nolu Şube üyeleri basın açıklaması yaptı. Okulların güvenliğini sağlamaktan, eğitimin kesintisiz olarak devam etmesinden birinci derecede sorumluların siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyen Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Atilla Yazgan, şöyle konuştu: “Daha önce defalarca gördüğümüz öğretmene şiddet olaylarının bir yenisi de 8 Kasım'da gerçekleşmiştir. Olayı yaşayan, olaya tanık olan, bu okulda görev yapan eğitim emekçilerinden edindiğimiz bilgiye göre; çocuğunun eğitim-öğretimiyle ilgilenmeyen ilgisiz, çocuğunu vaktinde okula getirmeyen sorumsuz bir veli tarafından öğrencisinin iyiliği için yaptığı uyarılardan dolayı, dersi esnasında sınıfı basılarak öğrencilerinin önünde hakarete ve fiziki zorbalığa maruz kalmıştır.”

Endişe duyuyoruz


Siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu tür şiddet olayları karşısında kayıtsız kaldığını ve öğretmenlerin can güvenliğini sağlayamadığını öne süren Yazgan, “Ne yazıkki bilim yuvası olması gereken okullarımız, hem eğitim çalışanları hem de öğrencilerimiz için güvenli alanlar olmaktan çıkmıştır. Bu vahim olaydaki güvenlik zafiyeti, buna benzer olayların tekrarı konusunda bizleri endişeye düşürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'na eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenliğini sağlamanın asli görevleri olduğunu hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Seferber olacağız


Eğitim-İş olarak öğretmenlere her türlü şiddet eyleminin karşısında duracaklarını ve tepkilerini demokratik yollarla ortaya koyacaklarını vurgulayan Yazgan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Unutulmamamlıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Bizler, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen meslek onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkarak, bu tür olayların yaşanmaması için tüm gücümüzle seferber olacağız.”