24 Haziran seçim sonuçlarını İzmirli vatandaşlara görüşlerini sorduk. Pek çok farklı görüşe sahip olan İzmir'de sevinçten lokma döktüren de vardı, hayal kırıklığı yaşayan da var.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası İzmirli vatandaşlara görüşlerini sorduk. Pek çok farklı görüşe sahip olan İzmir'de sevinçten lokma döktüren de var, hayal kırıklığı yaşayan da vardı. Konuya ilişkin sorularımıza sessiz kalan ve ismini vermekten çekinen vatandaşların çokluğu ise dikkat çekiciydi. İzmir'de genel görüş, hükumetin değişmesi gerektiği üzerineydi.

İşte bize verilen cevaplar;
Recib Ergün: Bence iyi bir sonuç çıktı. İstikrarın sürmesi gerekiyordu. Kişisel olarak destekledim ve kazandığımız için lokma döktürdüm. Her seçimde hile yapıldığı söyleniyor, ben bunların bahane olduğunu düşünüyorum. Her sandıkta her partinin üyesi var, bunların hepsi YSK'ya birlikte gidiyor. Dolasıyla hile şansı çok düşük.

HAYAL KIRIKLIĞI


Anonim: Seçim sonuçlarından hiç memnun değilim. Zaten hile hurdanın bu kadar konuşulduğu bir seçimle adalet beklemek doğru değil. Güven ortamının olmadığı, vaatlerin sadece boş laftan öteye gidemediği bir ülke haline geldik. Böyle bir ortamda gelecekten söz edemeyiz.
M.A: Seçim sonuçları bana inandırıcı gelmiyor. Seçimde hile oranın yüksek olduğunu düşünüyorum. Seçim öncesi genel durum ile sonuçlar bağdaşmıyor. Zaten hükumete olmayan güvenimiz yok oldu. Geleceğimiz konusunda oldukça tedirginiz.
S.İ: Benim en umutlu olduğum seçim buydu, bu seçimi Türkiye'nin son çıkışı olarak görüyordum. Ülkede ekonomi bitmiş durumda. Şuan bir enkaz devleti durumundayız. Bunu Türk Lirasının mevcut durumu ve bireylerin alım gücünün düşmesi gösterir nitelikte. Böyle giderse büyük bir kriz olacağı beklentisindeyim.
Ü.P: Sadece 2 partinin büyük oranda oy aldığı bir seçimdi. Diğer partilerin, yani farklı görüşlerin de daha çok oy almasını ve rekabet ortamının artmasını isterdim.

MİLLETİN KARARI


G.Z: 16 yıldır süren istikrarlı büyümenin devam edeceğinin bir teminatıydı bu seçim. Milletimiz, en doğru kararı vermiş ve ülkeyi bir adım ileriye taşımıştır. Vatanımız ve milletimiz için her şeyin daha iyi olmasını diliyorum.
Anonim: Artık konuşulacak herhangi bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Tüm umutlarımı yitirmiş durumdayım. İnsanların olaylara bu denli kör olması beni bu seçimlerden sonra dehşete düşürdü. 2 yaşında bir çocuğum var, ona güzel bir gelecek bırakamadığım için içim rahat değil.
L.B: Hayal kırıklığıydı. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Sonucu çok farklı tahmin etmiştim. Bu toplum zihniyetini değiştirmezse sonraki seçimlerde de bir şey değişeceğini sanmıyorum. Adeta bir karabasan gibi memleketin üzerine çöken ve gençlerin bütün umutlarını yok eden bir iktidar mevcut. Bu ülkenin sonunu hiç iyi görmüyorum.