Geçtiğimiz yıl kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) önceki dönem Genel Sekreteri ve TRT İzmir Radyosu Spikerlerinden Gaye Karadağ, vefatının birinci yıl dönümünde Karşıyaka Doğançay Mezarlığında mezarı başında anıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC Başkan Yardımcısı Semih Aksoy, İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, İGC Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Coşkun, önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çimen, Gaye Karadağ’ın eşi Dündar Karadağ ve ailesi Gaye Karadağ’ı mezarı başında andı. Önceki dönem İGC Başkanı Misket Dikmen ise geçirdiği bir ameliyat nedeniyle Karadağ’ı mezarı başında ziyaret edemedi.

ACISI YÜREĞİMİZDE

Gaye Karadağ’ı kaybedeceklerini hiç düşünmediklerini, ölümüne çok üzüldüklerini aktaran CHP İzmri Milletvekili Atila Sertel, “Gaye sözünü esirgemezdi. İnsanları kırmadan, nezaketle gerçeği anlatan bir yapısı vardı. Her ölüm erkendir ama Gaye’nin ölümü biraz daha erken oldu bizim için… Gaye kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyusun” sözlerini kaydetti.

‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor

CEMİYETTEKİ EMEKLERİ UNUTULMAYACAK

Karadağ’ın mezarı başında konuşan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Onun aramızdan ayrılışı hepimizi çok üzdü. Gaye ile iyi ki yollarımız kesişmiş. İnsanların hayatına dokunmayı severdi. Biz yaşadığımız sürece Gaye de bizimle yaşayacak. Gaye’nin Cemiyete olan emeklerini asla unutmayacağız. Huzurla uyusun… Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu. Gaye Karadağ’ın eşi Dündar Karadağ ise eşinin mezarı başında konuşmaları dinlerken duygulandı. Sevenlerinin mesajlarının ardından Karadağ için dua okundu.

GAYE KARADAĞ KİMDİR?

1958 yılında İzmir’de doğdu. Mesleğe 1989 yılında TRT Erzurum radyosunda spiker olarak başladı. Kısa zaman sonra İzmir’e geldi. TRT İzmir Televizyon Müdürlüğü ve TRT İzmir radyosunda spiker olarak çalıştı. Evli ve bir çocuk annesidir.