İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu yıl konser takvimine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne özel olarak “Nazım Destanı” adlı eseri aldığını açıkladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile yapılan görüşmelerin ardından takvime eklenen eser, 12 Ocak 2018'de Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen ve Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala da, 2017 – 2018 Konser Takvimi'ne gazeteciler adına Nazım Destanı adlı eserin belirlenmesi nedeniyle İZDSO Müdürü Nuri Dengiz ve Müdür Yardımcısı Duran Kaya'yı ziyaret ederek teşekkür etti.
Gazetecilerin zor koşullar altında çalıştığını, kamu adına görev yapan gazetecilerin böyle günlerde anımsanmasının ve onlara değer verildiğinin gösterilmesinin önemli olduğunu kaydeden Misket Dikmen, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecileri unutmayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın tüm ekibine teşekkür ediyorum. Seçilen eser de bizleri çok mutlu etti. Eminim ki, o gün konser salonu dolup taşacaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

“Eserlerin yüzde 40'ı ilk kez seslendirilecek”

İZDSO Müdürü Nuri Dengiz de, Nazım Destanı'nın 12 Ocak'ta İzmir'de ilk kez sahneleneceğini belirterek, “Bu konseri Çalışan Gazeteciler için düzenledik. Şef Rengin Gökmen gözetiminde Ankara Çok Sesli Korosu, Afife Jale ve Muammer Sun'un Nazım Destanı'nı Anlatıcı Rüştü Asyalı ile sunacağız. Bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Bu yıl 2017 – 2018 Konser Sezonu için çok iyi bir program hazırladıklarını da anlatan Dengiz şöyle konuştu:
“Konser sezonunda bir çok yerli ve yabancı sanatçı katılacak. Takvimimize Kore Türk Dostluk Konseri de koyduk. Gelecek yıl orkestramız Güney Kore'de konser verecek. Sürpriz bir şekilde konser sezonumuza kendi konserimizden önce Yunanistanın dünyaca ünlü bir solisti Yorgo Davaras katılacak. Mayıs ayının ikinci haftası Yunan Haftası olarak onlara bir konser daha sunduk. Karşılığında biz de Yorgo Davaras ile Atina ve Selanik'te konser yapmak arzusundayız. Bu yı ki programın yüzde 40'ı ilk kez seslendirilecek eserlerden oluşuyor. Umarım iyi bir konser sezonu geçer. Tüm müzikseverleri konserlerimizi desteklemeye çağırıyorum.”
senfoni-ziyaret2
(Soldan) Kenan Çimen, Nuri Dengiz, Misket Dikmen, Sadık Pala, Duran Kaya