Haber/ Özge GÜNERKEN

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ve KOZA Yönetim ve Servis A.Ş. ortak projesi olan ve 2013’ten bu yana devam eden takvim projesi, 2020 yılında da canlara umut olmayı sürdürecek.

Bu yılki Sokak Hayvanları Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren farklı fotoğrafların süslediği HAYTAP 2020 takvimleri, D&R mağazaları, Remzi, Nezih, İnkılap, Ankara (Dost), Arkadaş, Karşıyaka Pan kitapevleri ile www.haytapshop.com ve hepsiburada.com/haytap üzerinden satışa sunuldu.

Takvim gelirleri her yıl olduğu gibi bu yıl da sahipsiz hayvanların bakım, tedavi, barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.

Her yıl katlanarak büyüyor

HAYTAP’ın resmi internet sitesi üzerinden, “Sadece kendinize almayın, sahipsiz hayvanların dünyası ile tanışmayan dostlarınıza da farkındalıkları artsın diye hediye edin” çağrısı yapıldı.

2013 yılında başlatılan proje kapsamında geride kalan 8 yılda toplam 580 bin TL gelir elde edildi. Bugüne kadar projeden elde edilen gelirin tamamı sokak hayvanları yararına kullanıldı. Proje sayesinde son olarak bu yıl içinde Malatya, Osmaniye, Dikili bakımevlerine röntgen cihazları alındı, Bandırma bakımevinin tedavi kafesi ve yoğun bakım kabini oldu, Bozcaada ise ameliyathanesine kavuştu.