Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 9 Eylül Gazetesi'nin "Poligon'a sahip çık" çağrısına destek verdi. Selvitopu, "Bu alanın muhafaza edilerek kentte yaşayanlara sunulmasını istiyoruz. Söz konusu alanda yapılaşmaya izin verilmesi İzmir’e ve İzmirliler'e haksızlık olur" dedi.

Radyo Ege'de Seçim 2019 programının konuğu olan Selvitopu, Erhan Gölbey ve Eylem Aslan’ın sorularını yanıtladı. Selvitopu, programda Karabağlar’da hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı, yeni dönemde aday gösterilip seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği projelerini tanıttı.

Karabağlar için 3 önemli konunun olduğunu belirten Selvitopu bunları, Uzundere’de bulunan kamu arazisinin tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı olması, Poligon’da bulunan askeri arazinin rekreasyon alanı haline dönüştürülmesi ve Karabağlar Kaymakamlığı önünde bulunan ve 20 yıldan bu yana atıl vaziyette bulunan çukurun üstü değerlendirilmesi olarak açıkladı.

Demokrasi Üniversitesi

Selvitopu, ilçede üniversite yerleşkesi olmasının Karabağları sosyal, kültürel ve ticari anlamda geliştireceğini belirtti. Uzundure’deki 80 hektarlık kamu arazisinin imar planında 38 hektarının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrıldığını söyleyen Selvitopu, “Kalan 42 hektarlık alan konuta açıldı fakat biz 80 hektarlık alanın tamamının üniversite alanı olmasını istiyoruz. Karabağlar’da yeterince konut arazi var yeni konut alanlarına ihtiyaç yok, Karabağlar’ın bir üniversite alanına ihtiyacı var” dedi.

Polingon'a sahip çıkalım

9 Eylül Gazetesi'nin gündeme getirdiği Poligon'daki 191 hektarlık alanın yeşil kalması ve korunması için destek çağrısı yapan Selvitopu şunları söyledi: “İzmir'in topografik yapısı içerisinde önemli bir konuma sahip bir alan. Bu alanın muhafaza edilerek kentte yaşayanlara sunulmasını istiyoruz. Bunu da rekreasyon alanı ilan ederek, içinde kültürel, sosyal ve spor tesisleri gibi aklınıza gelen birçok aktivitelerin olduğu bir alan haline getirerek yaparsınız. Söz konusu alanda yapılaşmaya izin verilmesi İzmir’e ve İzmirlilere haksızlık olur. O alan sadece Karabağlar'a hitap etmeyecek, İzmir'de yaşayan 4 milyon insana hitap edecek. Bugün İnciraltı Kent Ormanı, Fuar alanı, Doğal Yaşam Alanı, buralar bütün İzmir'e hatta Ege'ye hitap ediyor. Burası da böyle bir alan. Bütün Ege'ye, İzmir'e hitap edecek bir alan. Bu alanın kaybedilmesi gelecek açısından da kentimiz için büyük bir kayıptır. Büyük bir zarar verir kente. Bu alan giderse İzmir büyük bir yeşil alanını, büyük bir doğal alanını kaybetmiş olur. Bu bizlerin gelecek kuşaklara karşı da sorumluluğu. Biz bu alanı kent olarak kaybetmemeliyiz. Hep birlikte kente kazandırmamız gerekir. Kim yapacaksa yapsın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapacaksa biz de belediye olarak destekleriz. Bizim için önemli olan bu alanın bu rekreasyon alanı için ayrılması. Bu amaca tahsis edilmesi, bunu dillendirmeye çalışıyoruz.”

Meydan ve otopark projeleri

Karabağlar Kaymakamlığı’nın önündeki alanın yıllardır atıl durumda olduğunu kaydeden Selvitopu, “Orada 2-3 bodrum katı var, bodrum katlarının otopark olması, otoparkın üstündeki alanın meydan olmasını öneriyoruz ve istiyoruz. Karabağlar'da meydana ihtiyaç var. Buranın bir tarafında hastane var, karşı tarafı ise kaymakamlık, İller Bankası var, trafiğin yoğun olduğu bir alan. Atıl durumdaki bu alan altı otopark, üstü meydan olacak bir projeye dönüştürülürse kentte önemli bir kazanım elde etmiş oluruz. Bu konuda da şu ana kadar verilmiş bir karar yok ama bizim yerel yönetim olarak düşüncemiz bu” diye konuştu.

İhsan Alyanak Bulvarı üzerinde hayata geçirecekleri bir Meydan Projesi olduğunu da anlatan Selvitopu, proje ile ilgili bilgi verdi. İhsan Alyanak Bulvarı üzerinde yaklaşık 42 bin metrekarelik bir alan olduğunu ifade eden Selvitopu, ulusal düzeyde bir yarışma düzenlediklerinin altını çizdi ve imar planıyla ilgili hukuki sürecin tamamlanmasının ardından meydan projesinin hayata geçirileceğini dile getirdi.

Karabağlar Belediyesi’nin eski imar planlarını yenileyerek 2050 yılına kadar yetecek yeni bir planlama gerçekleştirdiklerini de belirten ve konuyla ilgili de açıklama yapan Selvitopu, göreve geldiklerinde öngörüsü bitmiş planların olduğunu bu sebeple günün ve 30-40 yıl sonrasının ihtiyaçlarına cevap veren planlamalar gerçekleştirdikleri belirtti.

31 Mart Mahalli ve İdari seçimlerde yeniden aday olmasının sebeplerinden birisinin de bu planları hayata geçirmek olduğunun altını çizen Selvitopu, “Bu planların hepsini bir beş yılda geçiremezsin ama bunun temelini biz atacağız ve Karabağlar gelecekte modern bir kent dokusu haline gelecek” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığı süresi boyunca ilçede gerçekleştirdikleri proje ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Selvitopu, KARBEM projesiyle dar gelirli ailelerden 1500 çocuğa eğitim desteği verdiklerini, Karabağlar’daki bütün okulların bakım onarım işlerini yaptıklarını ifade etti. Selvitopu, 270 kız öğrencinin yaşayabileceği yurt projesinin tamamlandığı, yakın bir zamanda yurt binasının hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.

Semt Merkezleri yaygınlaştı

Kadınlara yönelik projelerinden de bahseden Selvitopu, “Özellikle Karabağlar'da günlük yaşam zorluğu yaşayan kadınlarımıza ulaşmaya, onlarla iletişim kurmaya çalışıyoruz. Bunu da semt merkezleri vasıtasıyla sağlamaya çalışıyoruz. Ben göreve geldiğimde 4 merkez vardı şu an da 14’ü faaliyette, yakında semt merkezlerinin sayısı 16 olacak” diyerek faaliyet gösteren semt merkezlerinde meslek edinme kursları, kültür sanat faaliyetleri ya da sağlık, eğitim gibi konularda bilgilendirme toplantıların yapılarak konunun uzmanları ile kadınların buluşmalarını sağladıklarını söyledi.

Belediyecilik anlamında Karabağlar’ın zor ve sorunlu bir bölge olduğunu söyleyen Selvitopu, “Ben kolay bir yerde belediye başkanlığı yapmak istemezdim. 5 yıldır burada görev yapıyorum, birçok proje hazırladık, planlamalar gerçekleştirdik. Bunların bir süre daha takipçisi olmak istiyorum, bunları devam ettirmek istiyorum. Karabağlar gelişen, modernleşen bir yola girdi zaten ben bunu daha da pekiştirmek amacıyla adayım. Bu adaylık süreci kesinleştikten sonra belediye başkanlığı süreci içerisinde bütün enerjimizi bu planladığımız projelere vereceğiz. Karabağlar’ı modernleşmeye doğru hızla ilerleteceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.