Urla Kuşçular'da ormanlık alanın ortasına kurulan ancak imar planına aykırı olduğu için inşaatları durdurulan 60 villanın bulunduğu 11.5 dönümlük arazi 5.5 milyon liraya satışa çıktı.

Urla'da Kuşçular Köyü yakınlarındaki ormanlık alanın ortasındaki bir vadiye yıllar önce bir kooperatif tarafından inşa edilmeye başlanan ancak imar planına aykırı olduğu için yıkılmasına karar verilen yarım kalmış 60 villa ürkütücü görünümüyle bölgeden gelip geçenlerin ilgisini çekiyor.
Urlalı emlakçı Ethem İpek, adını açıklamak istemediği bir şirket tarafından yıllar önce personeli ev sahibi yapabilmek amacıyla bir kooperatif kurulduğunu ve Urla Kuşçular Kekliktepe'de, vadide bulunan 11.5 dönümlük arazinin satın alındığını belirterek şu bilgileri verdi.



 

HENÜZ TALİBİ YOK


"Arazide 60 villanın yapımına başlandı. Bir süre sonra hem personelin ödeme sorunu çıktı, hem de arazideki yapılaşma Urla Belediyesi tarafından imar planlarına aykırı bulundu. O tarihlerden itibaren inşaat öylece kaldı, yarım kalmış binalara bir tek çivi çakılamadı. Bu amaçla kurulan kooperatif lağvedildi ve sonunda şirket arazinin tamamını satmaya karar verdi. Ancak arazi yüzde 7 imarlı. İmar planına göre buraya bin 500'er metrekarelik bahçelere sahip 7 villa yapılabilecek. Şirket adına ben şimdi bu araziye talip arıyorum. Şirket bütün arazi için 5.5 milyon lira talep ediyor. Ancak henüz araziye talip olacak bir müşteri bulamadık."

Emlakçı Ethem İpek, Kekliktepe'de rüzgür türbinlerinin de bulunduğu ormanlık arazinin tam ortasında bulunan arazinin orman vasfı taşımadığını belirtirken, Urla Belediyesi yetkilileri bu konuda sorularımızı yanıtsız bıraktılar.